Particulieren

cursussen & therapie

Tip: om te weten wat ACT inhoudt lees je misschien best even de pagina Wat is ACT?

ACT Academie biedt ook ACT aan voor particulieren; je hebt dus geen enkele voorkennis of ervaring nodig. Je kan kiezen voor individuele ACT-therapie, voor een groepscursus of voor een combinatie van beide. We bieden:

Individuele gedragstherapie volgens het ACT-model

In de ACT Academie Ranst kan je op onze groepspraktijk terecht voor individuele therapie; daar werken verschillende therapeuten onder één dak. Sara Bosman heeft ook nog een individuele praktijk in Edegem.

Alle therapeuten werken volgens het ACT-model. Dit is een wetenschappelijk bewezen, gedragstherapeutische werkwijze. Al onze therapeuten zijn erkende psychologen of pedagogen en werken met kinderen, jongeren en/of volwassenen. Een groot deel heeft tevens een meerjarige therapie-opleiding gevolgd zoals gedragstherapie, systeemtherapie of integratieve psychotherapie, of is hier nog mee bezig.

Afspraak maken

via mail: info@act-academie.be
telefonisch: 0468 34 54 92

eerste gesprek

Eerst houden we een kennismakingsgesprek. Er wordt naar je klachten gekeken maar ook naar de rest van je leven (je werk of studie, je gezinssituatie, je sociaal leven, je hobby’s en interesses). De therapeut geeft kort uitleg over de manier van werken en over het eventuele verdere verloop van de begeleiding. Op het einde van het gesprek kan je beslissen om al dan niet verdere afspraken te plannen.

Kostprijs

Eén therapiesessie (een kennismakingsgesprek valt hier ook onder) bij onze therapeuten kost 50 euro (wij aanvaarden enkel cash) voor 45′ contacttijd en 15′ verwerkingstijd. Het tarief van Marco Kellens bedraagt 60 euro, van Sara Bosman 70 euro. De meeste mutualiteiten komen — voor jongeren tot 25 jaar en soms ook voor volwassenen — voor een beperkt aantal therapiesessies bij een psycholoog tussen. Klik hier voor een globaal overzicht (bron: Vlaams Patiëntenplatform). Je vraagt dit het beste ook zelf na bij je ziekenfonds. We willen niet dat mensen de kans van psychologische begeleiding afslaan door het kostenplaatje.

ACT cursus

Vaak wordt individuele therapie gecombineerd met een ACT-cursus. De ervaring leert ons dat dit de meest efficiënte weg is om op een andere manier met je klachten om te gaan. Het volgen van de groepscursus doet bovendien de nood aan individuele therapie enorm afnemen, en is daarom ook kostenbesparend. Je kan bijvoorbeeld de cursus volgen en gelijktijdig of achteraf een 4-tal individuele gesprekken hebben met een therapeut. Heel complexe of zeer langdurige problematieken vragen vaak een langere opvolging.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor iedereen die gewoonweg meer uit het leven wil halen, maar is ook bedoeld voor mensen met specifieke psychische klachten zoals angst, piekeren, dwang, hypochondrie, fobieën, een paniekstoornis, depressieve klachten, burnout, stress, pijn, psychosomatische klachten of vermoeidheid.

Ook als hulpverlener kan je deelnemen aan deze 6-weken training om jezelf meer in je kracht te zetten en mentaal meer rust te vinden.

duur en kostprijs

De cursus loopt over 6 weken, met wekelijks één avondsessie van 2 uur. Dit komt dus neer op 16 uur in totaal. De kostprijs hiervoor is €275. In deze prijs zitten inbegrepen: een syllabus, geluidsfragmenten om mee te oefenen en drank tijdens de pauze.

Tussenkomst ziekenfonds

Het hangt af van je mutualiteit of je in aanmerking komt voor tussenkomst van het ziekenfonds. Informeer daarom bij je eigen ziekenfonds of ze tussenkomen voor psychotherapie bij een psycholoog of psychotherapeut. Indien zij inderdaad tussenkomen, vraag het ziekenfonds dan naar het formulier hiervoor. Wij zullen dit vervolgens voor jou invullen.

KMO portefeuille

Wanneer je werkzaam bent als zelfstandige (ook in bijberoep) en de cursus bijdraagt aan het functioneren binnen je job, dan kan tot 40% van de cursus gesubsidieerd worden door het systeem van kmo-portefeuille. Lees er meer over op de pagina kmo-portefeuille.

Startdata

De startdata van de 6-weken cursussen vind je terug op ons overzicht opleidingen

bekijk startdata

Terugkomsessies

Wanneer je in het verleden bij één van onze trainers een 6-weken ACT-cursus of ACT-opleiding hebt gevolgd, kan je deelnemen aan een terugkomsessie. Je leert dan nieuwe oefeningen op de belangrijkste vaardigheden, zoals in contact komen met je waarden en omgaan met moeilijke gevoelens (acceptatie) en gedachten (defusie). Er is ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

 

Wil je deelnemen aan zo’n sessie, mail naar info@act-academie.be.

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 37B
2520 Ranst
0468 34 54 92
info@act-academie.be