Bedrijven

workshops & trainingen op maat

Elk bedrijf kan te maken krijgen met burnout, problemen met de werksfeer en verminderde prestaties. Het ACT trainingstraject is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie die dergelijke problemen kan voorkomen of aanpakken.

Alle trainingstrajecten komen in aanmerking voor betaling met KMO-portefeuille.

Doel van het programma

We willen het allemaal graag goed doen op ons werk en een zinvolle bijdrage leveren. Regelmatig lopen we echter vast door een mix van externe en interne factoren. Vaak hebben we te maken met een hoge werkdruk in combinatie met zware belasting op privévlak. Velen onder ons hebben daarbovenop nog last van psychische en/of lichamelijke klachten, zoals:

  • perfectionisme en faalangst
  • moeilijk beslissingen kunnen nemen, uitstelgedrag
  • een (dreigende) burnout
  • overdreven piekeren of schuldgevoelens
  • allerlei angsten (zoals sociale angst, angst voor afwijzing, angst om voor groepen te spreken, een dwangstoornis, hypochondrie, angst voor toiletbezoeken, paniekstoornis en agorafobie)
  • een depressieve stemming
  • pijn- en vermoeidheidsklachten, klachten van het darmstelsel, vaak ziek
  • psychosomatische klachten, alcoholverslaving

Daar komt nog bij dat velen niet het gevoel hebben op hun plaats te zitten op hun werk. Het kan ermee te maken hebben dat we gewoonweg niet weten in welke richting we professioneel willen groeien. Soms weten we wel wat we willen, maar durven we dit niet in de praktijk te brengen.

Met al deze zaken gaan we aan de slag in een ACT training. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en combineert mindfulness vaardigheden met waarden en gedragsverandering tot een zeer daadkrachtig en warm geheel.

We leren een meer bruikbare manier die ons helpt om met moeilijke gevoelens, storende gedachten en pijnlijke lichaamsgewaarwordingen om te gaan. We gaan daarnaast op zoek naar een antwoord op de vraag waar we naartoe willen met ons werk én ons leven in het algemeen.

Praktisch

Er zijn twee mogelijke werkvormen: een individueel traject of een in-huis training in groep. Kennismakingsgesprekken ook zijn mogelijk maar kunnen enkel met de KMO-portefeuille betaald worden indien men zich inschrijft voor een individueel traject of groepstraining.

individueel traject

Een individueel traject kan interessant zijn voor zelfstandigen, of voor individuele werknemers binnen een bedrijf. De training wordt gegeven door Sara Bosman, psycholoog en gedragstherapeut.

De sessies gaan door te Ranst of te Edegem. Afspraken worden gemaakt in onderling overleg. De prijzen zijn:

  • individueel ACT trainingstraject van 5 sessies van 45 minuten: €475 excl. btw
  • individueel ACT trainingstraject van 10 sessies van 45 minuten: €950 excl. btw
in-huis training

Een in-huis training is een ideale manier om een groep werknemers te leren kennismaken met ACT. We overleggen samen wat de opties zijn, rekening houdend met locatie, groepsgrootte, problematiek enz…

Interesse?

Stuur vrijblijvend een mail met je vraag naar sara@act-academie.be

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 37B
2520 Ranst
0468 34 54 92
info@act-academie.be