Professionals

opleidingen & in-huis trainingen

Een opleiding in Acceptance & Commitment Therapy verrijkt je als hulpverlener én als mens. Dit evidence-based therapeutisch model uit de derde generatie gedragstherapie is enerzijds directief en efficiënt, en anderzijds zeer warm, zacht en empathisch. Het omvat de ideale mix van acceptatievaardigheden en gedragsverandering, en is toepasbaar in zowel therapeutische als niet-therapeutische contexten.

De ACT Academie biedt verschillende formules aan voor professionelen die zich willen bijscholen of verdiepen in ACT, en staat erom bekend te werken met zeer ervaren trainers en een schat aan materiaal aan te bieden bij de opleidingen waar men onmiddellijk mee aan de slag kan in de praktijk.

kennismakingsworkshop

Tijdens deze kennismaking met ACT voor hulpverleners krijg je binnen een dag zicht op het theoretisch model van ACT en de manier van werken met ACT. Deelnemers appreciëren de mix van theorie en oefeningen. Na deze dag kan je beslissen of je de volledige zesdaagse basisopleiding wil volgen.

6-daagse basisopleiding (geaccrediteerd door VGCt)

Na de zesdaagse basisopleiding voor hulpverleners kan je aan de slag met ACT in de praktijk. Ook cursisten die al met ACT werkten en verschillende boeken hadden gelezen zeggen hier veel bij te leren, omdat de opleiding zeer ervaringsgericht is. We nemen zowel de cliëntenpositie als de hulpverlenerspositie in tijdens oefeningen en rollenspelen. De trainer demonstreert verschillende oefeningen en gesprekken, om zodoende een goed beeld te krijgen van hoe ACT in zijn werk gaat.

vervolgopleiding

Nadat je de basis van ACT onder de knie hebt kan je aan de slag met vervolgopleiding. Deze bestaat uit losse workshops die je apart kan volgen. Vanaf 19 januari 2018 start de 4-daagse rond het geven van ACT-training.

Hou de nieuwsbrief in de gaten of bezoek onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van nieuwe interessante workshops die in 2018 gepland zullen worden.

supervisie

Je kan deelnemen aan de vervolgworkshop in groep “supervisie en vaardigheden verdiepen” of je kan kiezen voor een individueel parcours. Supervisie kan gaan over eigen casussen, je klinische vaardigheden of je eigen beleving als hulpverlener of als mens in het algemeen.

opleiding in huis

Alle bovenstaande opleidingen kunnen zowel in huis, in je centrum, ziekenhuis als een bedrijf georganiseerd worden. Bovendien kan er een aangepaste cursus aangeboden. Informeer hiervoor gerust naar de mogelijkheden.

8 weken ACT cursus

Deze cursus is gericht op particulieren, maar ook als hulpverlener kan je hieraan deelnemen. Op deze manier kan je vanuit de cliëntpositie een ACT-therapie in groepsverband ervaren. De cursus helpt je om als hulpverlener sterker in je schoenen te staan en is ideaal om burnout te voorkomen of ervan te herstellen.

8-weken trainer worden

De ACT Academie biedt een programma aan om groepstrainer (cursussen voor particulieren) te worden binnen de ACT Academie.

bekijk opleidingsaanbod

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt kwaliteitsvolle opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op ACT voor professionelen, particulieren en bedrijven.

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 37B
2520 Ranst
0468/34.54.92
info@act-academie.be