ACT voor gevorderden (7 dagen)

Datum(s): 11 dec 2018, 22 jan, 18 mrt, 21 mei, 22 mei, 23 mei en 23 mei 2019

Deze module bestaat uit de volgende drie onderdelen:

 1. Verdiepen van ACT-vaardigheden en supervisie van casussen (3 dagen)
  • Thema ‘defusie’ en supervisie
  • Thema ”gedeelde existentiële pijn’ en supervisie
  • Thema ‘fysieke pijn’ en supervisie
 2. Vergroot je technieken schatkist (3 dagen)
 3. Een lezing over het wetenschappelijk onderzoek naar ACT, mindfulness en compassie + receptie van de ACT Academie

Het tweede en derde deel van deze module bestaat uit aaneensluitende dagen. Je kan ter plaatste overnachten aan een budgettair vriendelijke prijs (50 euro per nacht met ontbijt). Contacteer ons om overnachtingen te reserveren.

Voor wie?

Deze module is gericht op hulpverleners die eerder de 6-daagse ACT-basisopleiding gevolgd hebben, of reeds over vergelijkbare kennis of ervaring met betrekking tot ACT beschikken. Deze cursus is uiterst geschikt voor hulpverleners die hun vaardigheden willen verdiepen en met nieuwe tools aan de slag willen gaan. Er zal voldoende tijd genomen worden voor supervisie van eigen casussen in groep. Je maakt kennis met de voedingspsychologische aanpak van psychische klachten via de toepassing op depressie en slaapproblemen.

Doelstellingen

Na deze 7 dagen heb je meer technieken en therapeutische modellen om mee aan de slag te gaan in de praktijk.

 • Je gaat dieper in op verschillende ACT-vaardigheden zoals acceptatie (waaronder creatieve hopeloosheid), defusie en zelf als context. Je leert een tekort hierin beter herkennen bij de cliënt en je wordt flexibeler in het gebruik van de verschillende ACT-technieken.
 • Je leert ACT toepassen op de doelgroep ‘chronische pijn’ en leert de analogie kennen tussen fysieke en psychische pijn.
 • Je wordt vaardiger in het maken van casusconceptualisaties en functie-analyses als eerste stap bij elke begeleiding.
 • Je leert nieuwe technieken, tools en modellen kennen om aan de slag te gaan in je ACT-begeleidingen. Je vergroot de effectiviteit van je begeleidingen door het gebruik van creatieve technieken.
 • Je maakt kennis met de voedingspsychologie via de toepassing ervan op depressie en slaapproblemen

Werkwijze

Deze module bestaat uit een theoretisch gedeelte en deel waarin je ervaringsgericht werkt. Je neemt regelmatig het cliëntperspectief in om te ervaren hoe krachtig deze technieken en modellen kunnen werken. De trainers modellen vaardigheden via rollenspel en je neemt zelf actief deel aan rollenspelen.

Je krijgt leesopdrachten en bereidt casussen voor.

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit 6 workshopdagen die lopen van 10u tot 17u plus een lezing die 2 uur duurt. Leesopdrachten nemen een 16-tal uur in beslag en de voorbereiding van casussen een 6-tal uren. Daarnaast ga je met de aangeleerde materie aan de slag in de praktijk.

Data

11 dec 2018, 22 jan, 18 mrt, 21 mei, 22 mei, 23 mei en 23 mei 2019

Locatie

Regio Antwerpen – Mortsel – Ranst (locaties zie onderdelen van de jaaropleiding).

Gerelateerde opleidingen

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie