profielfoto

Tine Van den Berghe

pedagoog, integratief therapeut

Als afgestudeerd onderwijspedagoge (KULeuven, 2009), voelde ik al snel dat mijn passie vooral lag bij sociaal-emotionele ontwikkeling en psychisch welzijn. Ik volgde diverse bijscholingen en een 4-jarige opleiding tot integratief psychotherapeut. Ik raakte geïntrigeerd door mindfulness, en ontdekte vervolgens ook ACT, waar ik me verder in specialiseerde.

Ik werkte zes jaar in een CLB maar koos intussen voor een pad als voltijds zelfstandige. Gedurende twee jaar werkte ik als psychotherapeut en trainer voor groepscursussen aan particulieren voor de ACT Academie. In 2017 richtte ik mijn eigen praktijk – de Leefwijzer Academie – op in Sint-Job-in-‘t-Goor, waar ik werk met ACT als psychotherapeut en loopbaancoach. Via Tenz geef ik daarnaast ook vorming aan leerkrachten rond welbevinden in het onderwijs.

Intussen verdiepte ik me verder in het gebruik van de ACT matrix bij individuele begeleiding en het begeleiden van groepen naar een betere samenwerking. Ik volgde hiervoor o.a. een opleiding ‘Prosocial’ bij Paul Atkins. De matrix is een heel overzichtelijk hulpmiddel om het functioneren van individuen of groepen in kaart te brengen en gericht aan de slag te gaan met ACT. Voor de ACT Academie geef ik dan ook vorming voor hulpverleners over het gebruik van de matrix.

« terug naar team overzicht

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie