profielfoto

Tine Van den Berghe

pedagoog, integratief therapeut

Als afgestudeerd onderwijspedagoge (KULeuven, 2009), voelde ik al snel dat mijn passie vooral lag bij sociaal-emotionele ontwikkeling en psychisch welzijn. Ik volgde diverse bijscholingen en een 4-jarige opleiding tot integratief psychotherapeut. Ik raakte geïntrigeerd door mindfulness en ontdekte vervolgens ook ACT, waarin ik me verder specialiseerde.

Ik werkte zes jaar in een CLB als psychopedagogisch consulent en gaf via Leefsleutels vzw ook trainingen rond welbevinden in het onderwijs. Vervolgens werkte ik enkele jaren als psychotherapeute en gaf ik ACT-groepscursussen aan particulieren voor de ACT Academie. Momenteel ben ik aan de slag als socio-emotioneel leerlingenbegeleidster en zorgcoördinator in het secundair onderwijs, waarbij ACT nog steeds een centrale plaats inneemt.

Ik volgde heel wat specialisatie- en verdiepingsopleidingen in ACT, waaronder de opleiding ‘Prosocial’ bij Paul Atkins. Hierin verdiepte ik me in het gebruik van de ACT matrix bij individuele begeleiding en het begeleiden van groepen naar een betere samenwerking. De matrix is een heel overzichtelijk hulpmiddel om het functioneren van individuen of groepen in kaart te brengen en gericht aan de slag te gaan met ACT. Voor de ACT Academie geef ik dan ook vorming voor hulpverleners over het gebruik van de matrix.

« terug naar team overzicht

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie