De matrix, een nieuwe tool in ACT?

eenmalig (wordt volgend jaar niet herhaald)

Datum(s): 22 mei 2019 van 10u00 tot 17u00

In deze workshop leer je de ACT-matrix kennen: een eenvoudig, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk model dat je zowel kan gebruiken bij individuele therapie en coaching, als voor het begeleiden van groepen. Het geeft houvast tijdens een ACT-begeleiding aan zowel de therapeut/coach als aan de cliënt, en helpt je efficiënter en doelgerichter aan de slag te gaan.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor alle geïnteresseerde hulpverleners die zich graag willen verdiepen in het gebruik van de ACT-matrix. Voorkennis van ACT is aangewezen, aangezien het gaat om een eendaagse workshop waarbij niet alle technieken ten gronde uitgelegd kunnen worden.

Doel van deze workshop

Aan het einde van de workshop is het de bedoeling dat je weet hoe je de ACT-matrix doelgericht kan inzetten bij zowel individuele begeleiding als voor het begeleiden van groepen.

Werkwijze

  • We zoomen in op de twee assen van de matrix, waar ze voor staan en met welke oefeningen je ze kan introduceren aan je cliënt/groep.
  • Je leert de matrix in de eerste plaats gebruiken als hulpmiddel om je eigen functioneren in kaart te brengen. Om de matrix te verduidelijken naar anderen toe, is het helpend eigen voorbeelden te kunnen geven en zelf de kracht van de matrix te hebben ervaren.
  • We bekijken waar je de zes processen van de ACT hexaflex kan terugvinden in de matrix en hoe je met de matrix kan werken om de psychologische flexibiliteit te vergroten.
  • We bespreken verschillende toepassingsmogelijkheden voor de matrix.
  • Je maakt kennis met de methodiek van ‘Prosocial’: je leert hoe je de matrix kan inzetten om de samenwerking en sfeer in groepen te verbeteren. Ook de acht elementaire ontwerpprincipes die aan de basis liggen van een goede samenwerking worden kort toegelicht (gebaseerd op het nobelprijswinnende werk van Elinor Ostrom).

Tijdsinvestering

Deze workshop bestaat uit één dag van 10u00 tot 17u00. Bekijk ook de modules ‘Jongeren en verfrissende technieken‘ (3 of 8 dagen) waarbij je op de locatie kan overnachten.

Data

22 mei 2019 van 10u00 tot 17u00

Locatie

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Je kan op de locatie overnachten van 20 tot 23 mei aan budgettaire prijzen.

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie