Slaapproblemen en depressie

een voedingspsychologische aanpak

Datum(s): 23 mei 2019 van 09u00 tot 15u45

Bij slaapproblemen en depressieve speelt vaak niet alleen een psychische component mee maar ook een fysiologische component. Tijdens deze studiedag leer je welke onderliggende biologische mechanismen een oorzakelijke rol kunnen spelen en hoe je deze op een natuurlijke manier kan aanpakken. Je krijgt concrete handvatten om aan je eigen stemming en slaap te werken en aan die van cliënten.

We bespreken kort hoe ACT kan helpen om om te gaan met de psychische factoren die bijdragen tot depressie en slaapproblemen.

Deze studiedag wordt slechts eenmaal georganiseerd in 2019-2020.

Voor wie?

Deze studiedag is gericht op hulpverleners die via een nieuwe insteek — die rekening houdt met de menselijke fysiologie — met depressie en slaapproblemen willen leren werken. Het sluit aan op de module ‘voedingspsychologie & ACT’ maar er is geen specifieke voorkennis vereist.

De studiedag staat ook open voor particulieren met een zowel theoretische als praktische interesse.

Doel van de studiedag

Je leert de fysiologische factoren kennen die bijdragen aan het ontstaan van depressie en slaapproblemen en krijgt handvaten hoe hiermee om te gaan. Hoe verloopt de aanmaak van neurotransmitters die betrokken zijn bij depressie en slaapproblemen? Wat zijn de fysiologische mechanismen waarlangs stress, medicatiegebruik en milieufactoren slaap en depressie beïnvloeden? Wat zijn veilige en natuurlijke voedingsstoffen die je kan inzetten bij de behandeling?

Je verneemt kort hoe ACT kan helpen om om te gaan met de psychische factoren die bijdragen tot depressie en slaapproblemen (de toepassing van ACT op dit domein).

Data

23 mei 2019 van 09u00 tot 15u45

Locatie

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Je kan op de locatie overnachten van 20 tot 23 mei aan budgettaire prijzen.

Gerelateerde opleidingen

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie