Slaapproblemen en depressie

een voedingspsychologische aanpak

Datum(s): 23 mei 2019, van 09u00 tot 15u45

Het voorkomen van depressie is enorm gestegen de laatste decennia. Volgens de WHO (World Health Organisation) zal depressie de 2de oorzaak zijn van invaliditeit en vroegtijdig sterven in 2020. Nog meer mensen hebben slaapproblemen en nemen daarvoor slaapmedicatie met gevaarlijke bijwerkingen.

Psychotherapie, bv. Acceptance and Commitment Therapy, is hier een zeer zinvolle behandeling maar er is nog meer mogelijk.
Men mag niet uit het oog verliezen dat er een belangrijke lichamelijke component is die bijdraagt aan het ontstaan en in stand houden van slaapproblemen en depressie.

In deze studiedag gaat de focus naar deze fysiologische componenten. We bespreken kort hoe ACT kan helpen om om te gaan met de psychische factoren die bijdragen tot depressie en slaapproblemen.

Deze studiedag wordt slechts eenmaal georganiseerd in 2019-2020.

Voor wie?

Deze studiedag is gericht op hulpverleners die via een nieuwe insteek — die rekening houdt met de menselijke fysiologie — met depressie en slaapproblemen willen leren werken. Het sluit aan op de module ‘voedingspsychologie & ACT’ maar er is geen specifieke voorkennis vereist.

De studiedag staat ook open voor particulieren (zonder ernstige psychische problemen).

Doel van de studiedag

Je leert de fysiologische factoren kennen die bijdragen aan het ontstaan van depressie en slaapproblemen en krijgt handvaten hoe hiermee om te gaan. Hoe verloopt de aanmaak van neurotransmitters die betrokken zijn bij depressie en slaapproblemen? Wat zijn de fysiologische mechanismen waarlangs stress, medicatiegebruik en milieufactoren slaap en depressie beïnvloeden? Wat zijn veilige en natuurlijke voedingsstoffen die je kan inzetten bij de behandeling?

Je verneemt kort hoe ACT kan helpen om om te gaan met de psychische factoren die bijdragen tot depressie en slaapproblemen (de toepassing van ACT op dit domein).

Data

23 mei 2019, van 09u00 tot 15u45

Locatie

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Gerelateerde opleidingen

inschrijven

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 37B
2520 Ranst
0468 34 54 92
info@act-academie.be