Wet. onderzoek naar ACT, mindfulness en compassie

inclusief zomerse receptie met gelegenheid om een intervisiegroep op te starten

Datum(s): 23 mei 2019 van 16u00 tot 18u00

Het is belangrijk om als clinicus een zicht te hebben op wat wetenschappelijk onderzoek over ACT, mindfulness, compassie en andere derde generatie gedragstherapieën te bieden heeft. We willen immers ‘doen wat werkt’: wat werkt zeker en wat werkt zeker niet?

Na de lezing ben je van harte welkom op de zomerse receptie van de ACT Academie van 18u tot 20u waar je de gelegenheid krijgt om in contact gebracht te worden met andere kandidaat intervisieleden.

Voor wie

Deze lezing is voor iedereen die graag een beknopt overzicht wil krijgen betreffende de stand van zaken aangaande up-to-date wetenschappelijk onderzoek naar de derde generatie gedragstherapie.

Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar enige voeling met derde generatie gedragstherapie is aangewezen. Er wordt niet ingegaan op de inhoud van deze modellen.

Doelstelling

Je krijgt een bondig overzicht van het wetenschappelijk onderzoek naar ACT, mindfulness, compassie en andere derde generatie gedragstherapieën.

Werkwijze

Lezing met ruimte voor vragen achteraf.

Data

23 mei 2019, van 16u00 tot 18u00

Locatie

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst
meer info en plannetje »

De lezing gaat door in zaal A.

Tips

Na de lezing vindt er een receptie plaats waar alle aanwezigen, cursisten, medewerkers en trainers van de ACT Academie op uitgenodigd zijn. Tijdens de receptie wordt een kennismakingsmoment georganiseerd voor kandidaten om een nieuw intervisiegroepje rond ACT, mindfulness en/of compassie op te richten. Stuur een mail naar info@act-academie.be wanneer je graag naar de receptie komt en/of op zoek bent naar een intervisiegroepje.

Voorafgaand aan de lezing kan je kiezen tussen 2 workshops/studiedagen:

1) studiedag over de aanpak van depressie en slaapproblemen binnen voedingspsychologie 

2) ACT bij kinderen

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie