ACT bij kinderen

Datum(s): 23 mei 2019 van 09u00 tot 15u45

Tijdens deze workshop verdiep je je in de toepassing van ACT bij kinderen en jongeren aan de hand van het ACT4kids model.

Het model is een vertaling van de theorie en basisprocessen van ACT, zodat het beter aansluit bij de psychologische en neurologische ontwikkeling van kinderen en jongeren, maar waardoor ACT ook beter aansluit bij hun belevingswereld. Het bevat alle bekende processen (als acceptatie, defusie, toegewijde actie) maar op metaforische wijze.

Het ACT4kids-model kun je als basis gebruiken in de begeleiding van kinderen en jongeren. Het geeft structuur en overzicht aan je trajecten. Je kunt het protocol gebruiken, maar even goed alle losse elementen door elkaar heen gebruiken en je eigen oefeningen bedenken. Het model is dus helemaal uit te bouwen en aan te passen.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor iedereen die met kinderen en jongeren begeleidt en die de 6-daagse opleiding hebben gevolgd of een vergelijkbare ervaring met ACT hebben.

Doel

Aan het eind van de dag heb je volop kennis gemaakt met het ACT4kids model en weet je hoe je het kunt toepassen in je eigen praktijk. Je hebt een aantal oefeningen gedaan, zodat je deze later zelf kunt toepassen.

Je hebt handvaten gekregen hoe je het model over de verschillende leeftijdsgroepen kunt vertalen in steeds een andere vorm, zodat je nog meer maatwerk kunt leveren.

Werkwijze

We gebruiken de dag om als het ware in vogelvlucht over een begeleidingstraject te gaan. Je doet een aantal basisoefeningen voor jezelf of in tweetallen om te ervaren hoe dit is en om te ontdekken hoe je dit zelf kunt toepassen.

Data

23 mei 2019 van 09u00 tot 15u45

Mis aansluitend aan de workshop niet de lezing rond het ‘Wetenschappelijk onderzoek naar ACT, mindfulness en compassie’ door Prof. Dr. Filip Raes en de zomerse receptie met de gelegenheid om intervisieleden te leren kennen.

Bekijk ook de modules ‘Jongeren en verfrissende technieken‘ (3 of 8 dagen) waarbij je op de locatie kan overnachten.

Locatie

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst
meer info en plannetje ¬Ľ

Je kan op de locatie overnachten van 20 tot 23 mei aan budgettaire prijzen.

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie