Meer impACT met creatieve technieken

eenmalig (wordt volgend jaar niet herhaald)

Datum(s): 21 mei 2019 van 10u00 tot 17u00

In deze workshop leren we via ervaringsgerichte oefeningen nieuwe technieken kennen die in creatieve therapie gebruikt worden en vertalen we ze naar de ACT-praktijk.

In ACT maakt men veelvuldig gebruik van metaforen, beelden en technieken waarbij men zaken in scène zet. De emotiesomweg en de busmetafoor zijn bijvoorbeeld zeer krachtige oefeningen die we in scène zetten (dit leer je in de 4-daagse module ‘ACT-protocol’).

Door het gebruik van visuele beelden en het belangrijke doe-element van creatieve technieken, gaat de ervaring veel dieper en is de gedragsverandering nadien groter. Creatieve technieken dragen immers veel bij aan bewustwording en herstel. Bovendien maken deze technieken ruimte voor onverwachte antwoorden waardoor de “impACT” ervan al snel duidelijk wordt.

Tijdens het creatieve proces raken we diepere lagen van onszelf waar we met woorden niet goed bij kunnen en dat wat we maken (of het nu gaat om een beeldhouwwerk, schilderij, theater, muziekstuk of dans) biedt andere, nieuwe, onvoorziene inzichten die de persoon dichter brengen tot zijn waarden en pijnen. Vanuit deze inzichten krijg je als therapeut meer ruimte om doelgericht aan de slag te gaan met jouw cliënt om te werken aan acceptatie en bereidwilligheid.

Voor wie?

Deze workshop is gericht op hulpverleners die met nieuwe creatieve oefeningen aan de slag willen in hun klinische praktijk.

Je bent welkom indien je geen voorkennis van ACT hebt én je het niet erg vindt om het deel rond de link ACT-creatieve technieken niet te kunnen plaatsen. De kernconcepten in ACT worden niet herhaald. Enkel de link tussen ACT – creatieve technieken wordt besproken.

Doel van de workshop

Je krijgt een aanvulling van krachtige en diepwerkende oefeningen voor je (ACT-) technieken schatkist.

Werkwijze

We werken ervaringsgericht in deze workshop. Het theoretisch gedeelte wordt tot een minimum beperkt.

Data

21 mei 2019 van 10u00 tot 17u00

Bekijk ook de modules ‘Jongeren en verfrissende technieken‘ (3 of 8 dagen) waarbij je op de locatie kan overnachten.

Locatie

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Je kan op de locatie overnachten van 20 tot 23 mei aan budgettaire prijzen.

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie