Meer impACT met creatieve technieken

Datum(s): 21 mei 2019, van 08u00 tot 17u00

In deze workshop leren we via ervaringsgerichte oefeningen nieuwe technieken kennen die in creatieve therapie gebruikt worden en vertalen we ze naar de ACT-praktijk.

In ACT maakt men veelvuldig gebruik van metaforen, beelden en technieken waarbij men zaken in scène zet. De emotiesomweg en de busmetafoor zijn bijvoorbeeld zeer krachtige oefeningen die we in scène zetten (dit leer je in de 4-daagse module ‘ACT-protocol’).

Door het gebruik van visuele beelden en het belangrijke doe-element van creatieve technieken, gaat de ervaring veel dieper en is de gedragsverandering nadien groter. Creatieve technieken dragen immers veel bij aan bewustwording en herstel. Bovendien maken deze technieken ruimte voor onverwachte antwoorden waardoor de “impACT” ervan al snel duidelijk wordt.

Tijdens het creatieve proces raken we diepere lagen van onszelf waar we met woorden niet goed bij kunnen en dat wat we maken (of het nu gaat om een beeldhouwwerk, schilderij, theater, muziekstuk of dans) biedt andere, nieuwe, onvoorziene inzichten die de persoon dichter brengen tot zijn waarden en pijnen. Vanuit deze inzichten krijg je als therapeut meer ruimte om doelgericht aan de slag te gaan met jouw cliënt om te werken aan acceptatie en bereidwilligheid.

Voor wie?

Deze workshop is gericht op hulpverleners die met nieuwe creatieve oefeningen aan de slag willen in hun klinische praktijk.

Er wordt niet teruggekomen op de concepten van ACT, dus enige voorkennis van ACT is noodzakelijk. 

Doel van de workshop

Je krijgt een aanvulling van krachtige en diepwerkende oefeningen voor je ACT-technieken schatkist.

Werkwijze

We werken ervaringsgericht in deze workshop. Het theoretisch gedeelte wordt tot een minimum beperkt.

Data

21 mei 2019, van 08u00 tot 17u00

Locatie

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst
meer info en plannetje »

inschrijven

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 37B
2520 Ranst
0468 34 54 92
info@act-academie.be