Burn-out: een integratieve aanpak (2 dagen)

Hoe je lichaam op natuurlijke wijze ondersteunen bij stress en burn-out

Datum(s): 20 mrt en 21 mrt 2019, van 10u00 tot 17u00

Er is een ware epidemie van burn-outs op gang gekomen in de Westerse samenleving en het herstel ervan is vaak lang en zwaar. Psychotherapie, bv. Acceptance and Commitment Therapy, is zeer zinvol maar er is nog meer mogelijk. Men mag niet uit het oog verliezen dat er een belangrijke lichamelijke component is die bijdraagt aan het ontstaan en in stand houden van burn-out klachten.  In deze module gaat de focus naar deze fysiologische componenten. Je leert hoe je jezelf en cliënten lichamelijk kan ondersteunen bij stress.

Aangezien het 2 aaneensluitende dagen zijn kan je in de buurt overnachten. Contacteer ons voor budgettair vriendelijke adresjes: administratie@act-academie.be.

Voor wie?

Deze module is gericht op hulpverleners die via een nieuwe insteek — rekening houdend met de menselijke fysiologie — met burn-out meer willen weten over de begeleiding van cliënten met burn-out klachten. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Deze module sluit aan op de module voedingspsychologie & ACT maar is geen vereiste vooropleiding. Er is weinig overlap met deze module.

Deze module staat ook open voor particulieren mits bepaalde voorwaarden. Contacteer ons even via sara@act-academie.be

Doelstelling

Op 2 dagen leer je verschillende metabole processen kennen en krijg je concrete handvaten om met je eigen stress en met de burn-out van cliënten aan de slag te gaan. Je leert bepalen in welke fase van een burn-out je zit en hoe je het lichaam op natuurlijke wijze kan ondersteunen in die verschillende fases.

Werkwijze

Deze module bestaat uit een theoretisch gedeelte en een deel waarin je ervaringsgericht werkt.

Data

20 mrt en 21 mrt 2019, van 10u00 tot 17u00

Deze module wordt eenmaal georganiseerd in 2019.

Locatie

ACT Academie Ranst
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Opmerkingen

  • Je krijgt een getuigschrift van deelname

Gerelateerde opleidingen

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie