Burn-out: een integratieve aanpak (2 dagen)

Datum(s): 20 mrt en 21 mrt 2019, van 10u00 tot 17u00

Er is een ware epidemie van burn-outs op gang gekomen in de Westerse samenleving en het herstel ervan is vaak lang en zwaar. Psychotherapie, bv. Acceptance and Commitment Therapy, is zeer zinvol maar er is nog meer mogelijk. Men mag niet uit het oog verliezen dat er een belangrijke lichamelijke component is die bijdraagt aan het ontstaan en in stand houden van burn-out klachten.  In deze module gaat de focus naar deze fysiologische componenten.

Aangezien het 2 aaneensluitende dagen zijn kan je in de buurt overnachten. Contacteer ons voor budgettair vriendelijke adresjes: administratie@act-academie.be.

Voor wie?

Deze module is gericht op hulpverleners die via een nieuwe insteek — rekening houdend met de menselijke fysiologie — met burn-out meer willen weten over de begeleiding van cliënten met burn-out klachten. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Deze module sluit aan op de module voedingspsychologie & ACT maar is geen vereiste vooropleiding. Er is weinig overlap met deze module.

Deze module staat ook open voor particulieren (zonder ernstige psychische problemen).

Doelstelling

Je leert de fysiologische factoren kennen die bijdragen aan het ontstaan van burn-out. Je krijgt daarbij een aantal handvatten aangereikt om hiermee om te gaan. Een verdere uitdieping van de behandeling vind je in de module ‘voedingspsychologie & ACT’.

Werkwijze

Deze module bestaat uit een theoretisch gedeelte en een deel waarin je ervaringsgericht werkt.

Data

20 mrt en 21 mrt 2019, van 10u00 tot 17u00

Deze module wordt tweemaal georganiseerd in het academiejaar 2018–2019: november 2018 en maart 2019.

Locatie

ACT Academie Ranst
Massenhovensesteenweg 37B
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Opmerkingen

  • Je krijgt een getuigschrift van deelname
  • BEV accreditatie in aanvraag.

Gerelateerde opleidingen

inschrijven

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 37B
2520 Ranst
0468 34 54 92
info@act-academie.be