Thema fysieke pijn + supervisie

(herhaling in 2021)

Datum(s): 18 maart 2019 van 10u00 tot 17u00

In deze workshop gaan we in op radicale acceptatie of exposure en de toepassing hiervan op chronische pijn. Als hulpverlener gaan we hier vaak niet diep genoeg op in gaan. We hebben schrik om onze cliënten te kwetsen of pijn te doen. Hierdoor laten we leerkansen voor onze cliënten liggen en is hun vooruitgang beperkter dan het zou kunnen zijn.

We passen deze principes toe op chronische fysieke pijn, maar de vertaling naar psychische pijn is echter onmiddellijk gemaakt. Je hoeft dus niet te werken met cliënten met chronische pijnklachten om bij te leren tijdens de workshop.

In de namiddag gaan we aan de slag met jouw meegebrachte casussen en maken we samen casusconceptualisaties en functie-analyses. Je krijgt de gelegenheid om te experimenteren met verschillende interventies en je krijgt hierop feedback.

Voor wie?

Deze module is gericht op hulpverleners die de 6-daagse ACT-basisopleiding hebben gevolgd of vergelijkbare kennis en ervaring hebben, en hun vaardigheden willen verdiepen of supervisie van casussen in groep willen krijgen. Dit is een workshop voor hulpverleners die met fysieke of psychische pijn werken. Je verdiept je vaardigheden in proces acceptatie.

Doel van de workshop

Deze workshop draagt bij tot het verdiepen je vaardigheden met betrekking tot ‘acceptatie’ of ‘lichaamsgerichte exposure’. Je leert ‘zelf als context’ kennen als hulpmiddel bij acceptatie. Je wordt vaardiger in het maken van casusconceptualisaties en functie-analyses als eerste stap bij elke begeleiding. Je wordt vaardiger in het gebruik van gespreksinterventies.

Werkwijze

De theorie wordt tot een minimum beperkt. We werken voornamelijk ervaringsgericht. We nemen enerzijds de rol van cliënt in (bij een oefening op acceptatie en een oefening op perspectiefname) en anderzijds werken we met rollenspelen.

Het essentiële proces van casusconceptualisaties (CC) en functie-analyses maken wordt herhaald. We maken een CC en functie-analyse in groep. Er is ruimte om een eigen casus te analyseren en gespreksvaardigheden te trainen.

Tijdsinvestering

De workshop loopt van 10u tot 17u. De voorbereiding van een casus kost een uur de tijd.

Locatie

ACT Academie Ranst
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Data

18 maart 2019 van 10u00 tot 17u00

Gerelateerde opleidingen

  • De vierdaagse module ‘ACT-protocol’ waar je begeleid wordt om de essentiële oefeningen en vaardigheden in ACT onder de knie te krijgen en je feedback krijgt op je interventies

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie