De therapeutische relatie in ACT, mindfulness en compassie (2 dagen)

Datum(s): 12 dec en 13 dec 2018, van 10u00 tot 17u00

Deze ervaringsgerichte tweedaagse workshop is gericht op het leren kennen van de aard van je werkrelatie met je cliënt wanneer je met ACT, mindfulness of compassie werkt. Deze therapeutische relatie is zowel directief en confronterend als enorm warm en zacht. Ze is intiem, authentiek, mindful, compassievol en er wordt een houding van appreciatie gecultiveerd. Tevens vraagt ze durf en vertrouwen van de therapeut.

Zelf zijn wij steeds onder de indruk van Robyn Walser die deze grondhouding op een schitterende manier belichaamt. Geen geitenwollensokken, noch een eindeloos gegraaf of ‘blabla’: deze workshop leert om naar de kern te gaan op een respectvolle manier.

Deze module wordt al jarenlang gegeven door de tandem Sofie Maerevoet en Sara Bosman. Deelnemers ervaren het niet alleen als een essentieel vervolg op de zesdaagse basisopleiding ACT maar ook als een cadeau voor zichzelf.

Contacteer ons voor goedkope overnachtingen in de buurt.

Voor wie?

Deze module is gericht op hulpverleners. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Enige kennis van ACT, mindfulness of compassie is aangewezen. Het is wel noodzakelijk om reeds deelgenomen te hebben aan ervaringsgerichte workshops of opleidingen omtrent deze thema’s of op een andere manier stilgestaan te hebben bij zichzelf.

Doelstelling

Je leert de aard van de therapeutische relatie in ACT op ervaringsgerichte wijze kennen. Je doorloopt je eigen ACT-proces en bekijkt hoe dit je als hulpverlener beïnvloedt.

Je leert het belang van vertragen in therapie kennen en leert een aantal manieren kennen waarop je dit kan doen.

Werkwijze

In deze tweedaagse maak je zelf het ACT-proces door vanuit het perspectief van de cliënt. Er wordt geen theorie gegeven. Er wordt gewerkt met persoonlijk materiaal uit je eigen leven. Deze diepgaande ervaring is nodig om de grondhouding te leren kennen en stelt je in staat om nadien datzelfde niveau van werken op te zoeken met je cliënt. De trainers modellen verschillende vaardigheden via rollenspel.

Deze tweedaagse wordt gegeven door twee trainers, namelijk Sofie Maerevoet en Sara Bosman zodat er kennis kan gemaakt worden met verschillende stijlen binnen ACT.

Data

12 dec en 13 dec 2018, van 10u00 tot 17u00

Locatie

ACT Academie Ranst
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Gerelateerde opleidingen

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie