Functionele Analytische Psychotherapie (FAP)

Datum(s): 14 december 2018 van 10u00 tot 17u00

FAP staat voor Functional Analytical Psychotherapy en heeft zijn basis, net zoals ACT, in de contextuele gedragswetenschappen. De focus van FAP ligt specifiek op het verbeteren van de interpersoonlijke relaties van de cliënt om zo tot meer levenskwaliteit te komen. Hiertoe wordt expliciet gebruik gemaakt van de therapeutische relatie: de relatie tussen de cliënt en de therapeut.

De therapeutische relatie wordt beschouwd als een weerspiegeling van de manier waarop de cliënt interageert met de mensen in zijn omgeving. Daarnaast is het een krachtig vehiculum om nieuw functioneel interpersoonlijk gedrag te ontwikkelen.

Voor wie

Deze workshop richt zich op hulpverleners en andere geïnteresseerden die kennis willen maken met een nieuwe insteek om aan gedragsverandering te werken.

Doelstelling

In deze workshop leer je hoe FAP je klinisch werk kan verstevigen. Je leert door een FAP-bril kijken naar het interpersoonlijk gedrag van je cliënt en hoe je de therapeutische relatie kan gebruiken om meer open, gehecht en dus ook risicovol interpersoonlijk gedrag te ontwikkelen. Hiertoe gebruiken we een mix van experiëntiële en didactische methoden.

FAP promoot een authentieke, open en intieme therapeutische relatie. Dit impliceert niet alleen theoretische kennis over de ontwikkeling van gehechtheidsrelaties, maar ook de bereidheid om als therapeut in zulke relaties te stappen. Dit vereist niet alleen voldoende zelfkennis, maar ook de capaciteit om strategisch risico’s te nemen en zich kwetsbaar op te stellen tegenover cliënten door oprechte emotionele reacties te uiten – weliswaar zeer bewust en met zorg gekozen.

Data

14 december 2018 van 10u00 tot 17u00

Locatie

ACT Academie Ranst
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Tip

Bekijk ook:

  • de therapeutische relatie in ACT, een tweedaagse module
  • workshop ‘thema ‘gedeelde existentiële pijn’ en supervisie’
  • workshop ‘ACT bij verslaving’ van dezelfde trainer, Ellen Excelmans

Deze workshop gaat ook door 14 mei 2018.

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie