ACT bij verslaving

Datum(s): 21 januari 2019 van 10u00 tot 17u00

In deze workshop leer je meer over de eigenheid van ACT binnen de context van verslavingszorg. Vanuit ACT-perspectief bekeken, trekt een verslaving mensen weg van hun waarden. ACT kan, als transdiagnostisch model, dan ook eenvoudig ingezet worden bij mensen met een verslavingsproblematiek. Specifieke aandachtspunten bij verslaving, zoals omgaan met craving, impulsiviteit en herval, komen zeker aan bod tijdens deze workshop. Ook zal kort ingezoomd worden op het werken met groepen in de verslavingszorg.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor hulpverleners met een basisachtergrond in ACT. Kennis met betrekking tot het maken van casusconceptualisaties wordt sterk aangeraden. Indien je deze kennis mist, kan je een mail sturen naar marco@act-academie.be om dit (semi-) individueel bij te werken.

Doelstellingen

Aan het einde van deze workshop heb je meer kennis en tools om in de praktijk aan de slag te gaan met deze specifieke doelgroep.

  • Je beschikt over kennis met betrekking tot het maken van casusconceptualisaties bij verslavingsproblemen.
  • Je kan ACT-interventies toepassen bij mensen met verslavingsproblemen.

Werkwijze

In deze workshop wordt, aan de hand van een mix van theorie en praktijkoefening, geleerd om vanuit een ACT-bril naar verslavingsgedrag te kijken. Hierbij gebruiken we veel voorbeelden uit de verslavingszorg. Bovendien deelt de trainer haar eigen ervaringen over het werken met deze problematiek. Daarnaast is er ook ruimte om eigen casussen in te brengen.

Tijdsinvestering

De workshop bestaat uit één dag van 10u tot 17u.

Data

21 januari 2019 van 10u00 tot 17u00

Deze workshop zal slechts één keer doorgaan in 2019-2020.

Locatie

ACT Academie Ranst (exacte locatie wordt later bekend gemaakt).

Gerelateerde opleidingen

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie