Thema defusie + supervisie

Datum(s): 22 januari 2019 van 10u00 tot 17u00

Deze workshop maakt deel uit van de driedaagse ‘Trainen van vaardigheden en supervisie van casussen’.

In deze workshop verdiep je je voornamelijk in fusie–defusie en de noodzaak hiervan om tot acceptatie te komen. Er wordt geoefend op het maken van casusconceptualisaties en functie-analyses. Je krijgt bovendien ruimte om een eigen casus voor te leggen en hiermee te oefenen.

Voor wie?

Deze module is gericht op hulpverleners die de 6-daagse basisopleiding hebben gevolgd, of vergelijkbare kennis en ervaring, hebben en hun vaardigheden willen verdiepen of supervisie van casussen in groep willen krijgen.

Deze workshop draagt bij tot het verdiepen van jou eigen ‘defusie’ en ‘acceptatie’ vaardigheden. Je leert fusie beter herkennen en wordt flexibeler in het toepassen van verschillende defusietechnieken, voornamelijk via gesprekstechnieken. Je leert het belang van fusie kennen: om beter te kunnen blijven stilstaan bij wat de cliënt vermijdt. Je wordt vaardiger in het maken van casusconceptualisaties en functie-analyses als eerste stap bij elke begeleiding.

Werkwijze

Vooraf aan de workshop krijg je ter voorbereiding een leesopdracht omtrent de theorie achter fusie-defusie. We werken met een casus van de trainer. Het essentiële proces van casusconceptualisaties (CC) en functie-analyses maken wordt uitgelegd. We maken een CC en functie-analyse in groep. De trainers modellen een therapiegesprek. Tijdens een rollenspel in kleine groepjes trainen de deelnemers defusie- en acceptatievaardigheden.

Er is ruimte om een eigen casus te analyseren en gespreksvaardigheden te trainen.

Tijdsinvestering

De leesopdracht en casus voorbereiden kost een tweetal uur tijd. De workshop loopt van 10u tot 17u.

Data

22 januari 2019 van 10u00 tot 17u00

Locatie

ACT Academie Ranst
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Gerelateerde opleidingen

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie