4-daagse rond het geven van ACT-training

ACT-training geven individueel en/of in groep - mét volledig protocol

Datum(s): 19 jan, 8 feb, 2 mrt en 12 jun 2018

Gedurende vier dagen gaan we uitgebreid aan de slag met een protocol voor het geven van ACT-therapie en -training. Je leert wanneer je kan werken aan welke ACT-processen en op welke manier je dit kan doen. Dit wordt gekoppeld aan passende oefeningen en hoe je deze in de praktijk kan implementeren. Deze workshop is zeer geschikt voor iedereen die:

 • graag het volledige protocol wil ontvangen met oefeningen (inclusief rationale en uitleg) die nodig is om met individuele cliënten en/of met groepen aan de slag te gaan;
 • meer begeleiding en feedback wenst bij het inoefenen van alle belangrijke ACT-oefeningen;
 • vlotter willen worden in het maken van ‘on the spot’ casusconceptualisaties die nodig zijn voor het vertalen van de situatie van de cliënt in belangrijke ACT-metaforen zoals de emotiesomweg en busmetafoor.

Voor wie?

Deze workshop is gericht op hulpverleners die de 6-daagse opleiding hebben gevolgd of een vergelijkbare ervaring met ACT hebben.

Doel van de workshop

Na deze opleiding heb je al het materiaal om met individuele cliënten en in groep aan de slag te gaan. Je bent over de drempel heen om nieuwe oefeningen te brengen, weet welke reacties je kan verwachten van cliënten. Bovendien heb je je eigen functioneren in een individuele werkrelatie of in groep verbeterd. Je bent geen startende ACT-hulpverlener meer maar neemt de jarenlange ervaring van de trainer mee.

Na deze opleiding kan je je kandidaat stellen om 8-weken cursussen te geven (aan particulieren) binnen de ACT Academie.

Werkwijze

Vóór de aanvang van de workshop krijg je het volledige protocol van de 8-weken cursus van de ACT Academie met daarin alle uitgeschreven transcripten en audio-opnames van de belangrijkste oefeningen die je in individuele begeleidingen en in een groepscursus doet. Je krijgt ook transcripten van rationale’s en de overgangen tussen de verschillende processen.

Tijdens de eerste drie opleidingsdagen gaan we op verschillende manieren aan de slag:

 • Je krijgt de ervaring mee van een ervaren trainer in het geven van ACT in groep en individuele begeleiding via uitleg over onder meer:
  • het belang van de rationale meegeven van oefeningen;
  • het doen van huiswerkbesprekingen en nabesprekingen van oefeningen;
  • vlotte overgangen maken tussen de verschillende processen en oefeningen;
  • oefeningen gericht op het verhogen van het lichaamsbewustzijn zoals mindfull yoga en de “loslaatoefening”;
  • aandachtspunten bij meditaties en mindfulnessoefeningen;
  • sneller worden in het maken van casusconceptualisaties zodat je de situatie van de cliënt onmiddellijk kan vertalen in de emotiesomweg en de busmetafoor;
  • het belang van creatief werken en recht te komen uit de therapiezetels.
 • Je traint het brengen van de diverse ACT-oefeningen. Je krijgt hier feedback over van de trainer, co-trainers en medecursisten. Dit is een vorm van supervisie en intervisie. Het is een uitgelezen kans om kennis te maken met andere kandidaat-intervisanten.

De vierde dag is een terugkomdag waar je je ervaringen met het doen van individuele en groepsbegeleidingen kan delen, vragen stellen en bijtanken.

We oefenen in grote groep én in kleine groepjes onder begeleiding van Sara en verschillende co-trainers om een maximaal leereffect te bekomen.

Deelnemers zijn bereid om thuis de oefeningen voor te bereiden, om te oefenen in groep en staan ervoor open om constructieve feedback te geven en te krijgen (in kleine groepjes).

Tijdsinvestering

De workshop bestaat in totaal uit vier dagen, waarvan de terugkomdag een halve dag is. Verder bereid je zelf de oefeningen thuis voor.

Data

19 jan, 8 feb, 2 mrt en 12 jun 2018

De eerste drie dagen gaan door van 10u00 tot 17u00. De laatste (terugkom)dag vindt enkel in de namiddag plaats van 13u30 tot 17u00.

Contacteer ons indien je graag zou deelnemen maar je één dag je écht niet kan vrijmaken. We kunnen bekijken of we daar een oplossing voor vinden.

Vanwege het grote succes hebben we een tweede groep ingelast die start op dinsdag 23 jan. 2018. Neem daarvoor contact met marco@actacademie.be

Locatie

ACT Academie Ranst
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
meer info en plannetje »

 

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie