Burn-out: een integratieve aanpak (2 dagen)

Datum(s): 21 nov en 22 nov 2018, van 10u00 tot 17u00

Er is een ware epidemie van burn-outs op gang gekomen in de Westerse samenleving en het herstel ervan is vaak lang en zwaar. Psychotherapie, bv. Acceptance and Commitment Therapy, is zeer zinvol maar er is nog meer mogelijk. Men mag niet uit het oog verliezen dat er een belangrijke lichamelijke component is die bijdraagt aan het ontstaan en in stand houden van burn-out klachten.  In deze module gaat de focus naar deze fysiologische componenten. Een rode draad doorheen deze 2 dagen is de HPA-as, oftwel de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as.

Wat gebeurt bij chronische stress op hormonaal vlak, het immuunsysteem en ontstekingsprocessen in het lichaam? Wat zijn mogelijke oorzakelijke -fysiologische- factoren en factoren die een verstoring van het evenwicht in stand houden? Hoe kan leefstijl en voeding deze processen terug herstellen en wat zegt het onderzoek over nutraceuticals die hierbij kunnen ingezet worden?

Voor wie?

Deze module is gericht op hulpverleners die via een nieuwe insteek — rekening houdend met de menselijke fysiologie — met burn-out meer willen weten over de begeleiding van cliënten met burn-out klachten. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Deze module sluit aan op de module voedingspsychologie & ACT maar is geen vereiste vooropleiding. Er is weinig overlap met deze module.

Deze module staat ook open voor particulieren (zonder ernstige psychische problemen).

Doelstelling

Je leert de fysiologische factoren kennen die bijdragen aan het ontstaan van burn-out. Je krijgt daarbij een aantal handvatten aangereikt om hiermee om te gaan.

Werkwijze

Deze module bestaat uit een theoretisch gedeelte en een deel waarin je ervaringsgericht werkt.

Data

21 nov en 22 nov 2018, van 10u00 tot 17u00

Deze module wordt tweemaal georganiseerd in het academiejaar 2018–2019: november 2018 en maart 2019.

Locatie

ACT Academie Ranst
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Opmerkingen

  • Je krijgt een getuigschrift van deelname

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie