Opleiding compassie (2 dagen)

Datum(s): 1 mrt en 2 mrt 2021, van 10u00 tot 17u00

(update op 8/2/2021: er is nog plaats vrij door annulatie; de opleiding zal op locatie doorgaan met inachtneming van de coronomaatregelen; je kan ook online meevolgen)

Vriendelijkheid voor jezelf werkt beter dan harde zelfkritiek; niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving.

De meesten onder ons hebben een zeer strenge innerlijke criticus. We zijn zelfs bang om deze – vaak ronduit gemene – stem links te laten liggen, omdat we denken dat we onszelf dan niet meer gemotiveerd krijgen om “vooruit te komen”. Uit onderzoek blijkt echter het tegengestelde! Niet zelfkritiek, maar een houding van vriendelijkheid voor zichzelf motiveert om waardevolle actie te ondernemen.

Meer vriendelijkheid voor jezelf leidt tot meer daadkracht, meer zorg voor anderen, meer zin in zelfontplooiing, meer verantwoordelijkheidszin, een grotere veerkracht, minder faalangst en minder psychische klachten. Vriendelijkheid voor jezelf is een vaardigheid die aangeleerd kan worden.

Wanneer acceptatie één vleugel is van een vogel, is compassie de tweede vleugel. Compassievaardigheden ondersteunen ‘commitment’ via de weg van acceptatie. Compassie is vaak hét missende element voor cliënten die moeizaam vooruit gaan en voor mensen met chronische problematieken. Niet alleen voor onze cliënten is compassie onmisbaar maar ook voor onszelf als hulpverlener is dit een noodzakelijk goed.

De module wordt gegeven door 2 trainers zodat er kennis kan gemaakt worden met 2 stijlen.

Voor wie?

Er is geen specifieke voorkennis vereist. De module is gericht op hulpverleners maar ook particulieren (zonder ernstige psychische problemen) zijn welkom.

Werkwijze

De workshops zijn een mix van theorie en oefeningen. We werken met persoonlijk materiaal.

Data

1 mrt en 2 mrt 2021, van 10u00 tot 17u00

Deze module wordt opnieuw georganiseerd in het najaar van 2021 of het voorjaar van 2022.

Locatie

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Corona

Alle corona veiligheidsmaatregelen worden genomen om de opleiding op een veilige manier te kunnen laten doorgaan. De zaal is groot genoeg om op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven. Lees ook punt D. over de corona veiligheidsmaatregelen bij de algemene voorwaarden (onderaan de pagina). Indien je omwille van de coronasituatie onverwachts de opleiding niet fysiek wenst, kan of mag volgen, kan je online meevolgen via Zoom.

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie