Omgaan met angst via voeding en ACT

interactief Webinar + video's

Datum(s): 20 maart 2021 van 10u00 tot 11u15

(update op 24/2/’21: het webinar zit voor 60% vol)

Stress leidt vaak tot angsten, paniekaanvallen en dwangmatig gedrag en heeft een negatieve invloed op je stemming en slaap.

Neurotransmitters zijn chemische stoffen in onze hersenen en andere delen van het lichaam die o.a. mee onze stemming, stressniveau, energie, geheugen en aandacht, emotionele en lichamelijke pijnervaring, motivatie en slaap beïnvloeden. Via specifieke nutriënten kan je de aanmaak van neurotransmitters verbeteren.

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een vorm van gedragstherapie die je kan helpen omgaan met angsten, slaapklachten en piekeren.

Doel

  • Je leert hoe neurotransmitters mee je stemming, stressniveau en slaap beïnvloeden.
  • Je leert hoe je met specifieke nutriënten (voeding en supplementen) de aanmaak van neurotransmitters kan verbeteren.
  • Je leert ACT kennen via een paar leuke oefeningen.
  • Je leert een paar ACT-technieken aan om met piekergedachten om te gaan.

Voor wie

Dit interactief Webinar is voor jou wanneer je wil weten welke rol neurotransmitters spelen bij je stemming, stressniveau en slaap en welke nutriënten de aanmaak van neurotransmitters kunnen bevorderen. 

Je bent nieuwsgierig naar hoe ACT (Acceptance and Commitment Therapy) je kan helpen om je stressniveau te verlagen en je wil een paar technieken aanleren om met storende gedachten om te gaan. Zowel professionals als particulieren zijn welkom. Je hebt geen enkele voorkennis nodig.

Werkwijze

Je krijgt:

  • via een live webinar: 60 minuten uitleg (live; met PPT met duidelijke visuele beelden) over neurotransmitters en welke nutriënten deze kunnen verhogen; je kan ondertussen mondeling of via chat reageren
  • via een live webinar: 15 min. voor vragen en opmerkingen
  • via een vooraf opgenomen webinar: toegang tot een video van ongeveer 75 minuten over hoe je ACT kan gebruiken om met moeilijke gevoelens en gedachten om te gaan aan de hand van oefeningen die je kan meedoen 

Het live Webinar zal volledig online doorgaan op het Zoom platform, een verrassend leuk, interactief en gebruiksvriendelijk systeem. Je kan alvast de desktop versie downloaden en installeren. Je hoeft geen account aan te maken.

Trainer

Het live Webinar wordt gegeven door Marleen, diëtiste met specialisatie voedingspsychologie & ACT. Het vooraf opgenomen Webinar wordt gegeven door Sara, oprichter van de ACT Academie.

Datum en tijdstip

Het interactieve Webinar gaat door op zaterdag 20 maart van 10u tot 11u15.

Kostprijs

De kostprijs van het live én het vooraf opgenomen webinar samen is 35 euro incl. BTW. Vanwege de korte termijn tot de startdatum is onmiddellijke betaling na de inschrijving nodig. Let op: na inschrijving is er geen annulatie mogelijk vanwege de hoge administratieve en logistieke kosten daarvan. Betaling met KMO-portefeuille is niet mogelijk omdat het inschrijvingsbedrag te laag is.

Opmerkingen

  • Je ontvangt 2 weken vooraf aan de opleidingsdagen een link naar de digitale documenten (PPT) waarop je kan noteren tijdens het webinar en een link naar de video’s over ACT. Je kan op voorhand testen of je vlot binnen geraakt in de “zoom kamer”. Het is essentieel om vooraf je geluid te testen want we starten stipt. Je kan dit vooraf testen via de link die je krijgt en je krijgt van ons handige tips hierover.
  • Van dit Webinar zal een video opname gemaakt worden voor kwaliteitsdoeleinden. Dit wordt niet gedeeld met cursisten.

Meer uitgebreide cursussen/begeleiding voedingspsychologie en/of ACT

Als particulier kan je kiezen voor:

Als professional/bedrijf kan je kiezen voor:

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie