ACT in een psychiatrische setting (2 dagen) (herhaling in 2021-2022)

Datum(s): 6 feb en 7 feb 2019, van 10u00 tot 17u00

In een eerste deel wordt er aandacht besteed aan het toepassen van de ACT-principes bij mensen met een (langdurige, complexe) psychiatrische problematiek zoals psychose, persoonlijkheidsstoornis en dubbeldiagnose.

In het tweede deel wordt er stilgestaan bij de implementatie van ACT binnen een multidisciplinaire, residentiële setting en de implicaties hiervan voor het behandelteam.

Voor wie?

Deze module is geschikt voor alle hulpverleners die aan de slag zijn of willen met ACT bij psychiatrische problematieken en/of ACT willen integreren binnen een teamwerking. Enige voorkennis van ACT is aangewezen. Er wordt niét stilgestaan bij het uitleggen van de zes kernvaardigheden in ACT, wél bij de toepassing ervan bij deze specifieke doelgroep.

Werkwijze

  • Naast aandacht voor de functionele diagnostiek in deze, vaak complexe, casussen in de psychiatrie komen de potentiële moeilijkheden bij verschillende diagnoses aan bod. Er wordt stilgestaan bij het praktisch omgaan met de uitdagingen die zich stellen bij deze casussen en tijd genomen om met casussen (al dan niet uit de praktijk van de deelnemers) aan de slag te gaan.
  • Naast theorie rond de implementatie van ACT binnen een multidisciplinaire, residentiële setting, is er ook hier tijd voor uitwisseling van ervaringen en het delen van “good practices”.

Tijdsinvestering

Deze module bestaat uit twee dag van 10u00 tot 17u00.

Tip

Bekijk ook de workshop ‘mindfulness en compassie bij trauma‘ door Dr. Marc Van Steenkiste, psychiater. Vele psychologische problemen hebben immers hun oorsprong in een traumatische ervaring. De ene workshop gaat de dag na de andere door, zodat het de moeite is om een eind te rijden en in de buurt te overnachten.

Data

6 feb en 7 feb 2019, van 10u00 tot 17u00

Locatie

Bib Ranst
Gasthuisstraat 17
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie