profielfoto

Ann Vanhimbeeck

Klinisch psycholoog en systeemtherapeut

Ik ben psycholoog en systeemtherapeut van opleiding. De laatste 20 jaar werk ik als gezinstherapeut en groepstherapeut in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie te Antwerpen (UKJA) met depressieve, getraumatiseerde, angstige jongeren (tussen 12 en 18 jaar) en hun gezin. Ik heb ACT leren kennen in 2010 en geef sindsdien ook ACT groepen voor jongeren in het UKJA.

 

ACT heeft me in eerste plaats als mens veranderd. Ik durf te zeggen ik iets van rust en mildheid heb gevonden, zowel naar mezelf als naar anderen. Dit speelt ook door in mijn therapeutisch werk, waar ik sindsdien minder focus op oplossingen, maar meer op het leren omgaan met pijn, verdriet, ontgoochelingen, beperkingen en de onvermijdelijke rouwprocessen eigen aan het leven.

 

Gezien ik ook al een tijdje rouwgroepen begeleid, ben ik in het bijzonder zoekende hoe technieken uit ACT ingezet kunnen worden in het begeleiden van rouw. Vandaar dat ik voor de ACT Academie een workshop aanbied over ACT bij rouw, waarin recente inzichten vanuit de rouwcounseling gecombineerd worden met inzichten en technieken uit ACT.

« terug naar team overzicht

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie