profielfoto

Pieter Jan Lenaerts

psychologisch consulent en gerontoloog

Ik ben psychologisch consulent en gerontoloog. Ik ben sinds 2017 professioneel werkzaam bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en bij enkele andere regionale expertisecentra. Hier word ik regelmatig geconfronteerd met het lijden dat gepaard kan gaan met ziekte. Ik heb vervolgens de 6-daagse opleidingen Acceptance & Commitment Therapy en Voedingspsychologie gevolgd, hierdoor was ik zeer enthousiast om verder aan de slag te gaan in de praktijk. Om de master in de klinische psychologie af te ronden voltooi ik op dit moment een verdiepingsstage aan de ACT Academie. ACT biedt voor mij een mooi kader om zowel met het lijden als fysieke pijn te kunnen omgaan dat onvermijdelijk verbonden is aan het leven.

Een specifieke interesse gaat ook uit naar voedingspsychologie en de kansen die het biedt voor de psychische en lichamelijke gezondheid. In mijn opvoeding werd een gezonde levensstijl namelijk altijd zeer belangrijk bevonden. Ik schrijf mijn masterproef daarnaast ook over de relatie tussen de darmen en cognitieve functies (dus met name over de bekende gut-brain-axis).

« terug naar team overzicht

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie