profielfoto

Bregje Taalman

psycholoog NIP, mindfulness trainer en relatietherapeut

Ik ben psycholoog NIP, mindfulness trainer en relatietherapeut en werk graag met individuen en met groepen. Voor de ACT Academie geef ik opleiding in ACT.

Toen ik ACT leerde kennen, merkte ik dat het voor mij een hele compleet model is, om dat er ook nadruk ligt op de waarden en het waardengericht in actie komen.

Het is mede door mijn persoonlijke ervaring dat ik erg graag met het ACT-model werk. Het aan de ene kant helemaal stilstaan en erkennen wat in mij leeft; en aan de andere kant mijn waarden in beeld houden en hierop in actie komen met waardengerichte acties; heeft veel kleur, betekenisgeving en waarachtigheid in mijn leven gebracht. Op deze manier heb ik keuzes kunnen maken met betrekking tot een eigen praktijk, nieuwe werkterreinen aanboren, met mijn gezin een goede afstemming vinden en liefdevolle relaties met de mensen om mijn heen vormgeven.

Zo zie ik veel waarde in het trainen van mensen om juist aanwezig te blijven als het leven pijnlijk, moeilijk of ingewikkeld wordt. Het ontwikkelen van een milde en vriendelijke houding naar al onze innerlijke ervaringen geeft ruimte en erkenning; en brengt ons uit de vermijdingsstrategieen zodat we weer ruimte gaan ervaren om ons te richten op wat echt belangrijk is. We kunnen vaak weinig/ minder veranderen aan alle inhouden, maar wel trainen om onze houding zo flexibel mogelijk te laten zijn!

« terug naar team overzicht

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie