Webinar: omgaan met angst

Datum(s): 11 april 2020 van 13u00 tot 14u00

Deze webinar wordt ook ingericht op vrijdag 17 april, 13u-14u.

Stress leidt vaak tot angsten, paniekaanvallen en dwangmatig gedrag en heeft een negatieve invloed op je stemming en slaap.

Neurotransmitters zijn chemische stoffen in onze hersenen en andere delen van het lichaam die o.a. mee onze stemming, stressniveau, energie, geheugen en aandacht, emotionele en lichamelijke pijnervaring, motivatie en slaap beïnvloeden. Via specifieke nutriënten kan je de aanmaak van neurotransmitters verbeteren.

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een vorm van gedragstherapie die je kan helpen omgaan met angsten, slaapklachten en piekeren.

Doel

  • Je leert hoe neurotransmitters mee je stemming, stressniveau en slaap beïnvloeden.
  • Je leert hoe je met specifieke nutriënten de aanmaak van neurotransmitters kan verbeteren.
  • Je leert ACT kennen via een leuke oefening die je kan meedoen.
  • Je leert één ACT-techniek aan om met piekergedachten om te gaan.

Voor wie

Dit interactief webinar is voor jou wanneer je wil weten welke rol neurotransmitters spelen bij je stemming, stressniveau en slaap en welke nutriënten de aanmaak van neurotransmitters kunnen bevorderen. 

Je bent nieuwsgierig naar hoe ACT (Acceptance and Commitment Therapy) je kan helpen om je stressniveau te verlagen en je wil een techniek aanleren om met storende gedachten om te gaan. Zowel professionals als particulieren zijn welkom.

Je hebt geen enkele voorkennis nodig.

Werkwijze

De workshop zal volledig online doorgaan op het Zoom platform, dat na het uitproberen van verschillende systemen als beste uit de bus is gekomen. Zoom is in Corona-tijden ook uitgegroeid tot het absoluut populairste systeem. Sommigen onder jullie zullen er ondertussen misschien al mee gewerkt hebben, anderen zullen snel ontdekken dat het systeem verrassend leuk, interactief en gebruiksvriendelijk is. Je kan alvast de desktop versie downloaden en installeren.

Na inschrijving zal je per email een zoom link en een paswoord krijgen waarmee je de online workshop kan bijwonen. Je ontvangt vooraf een link naar de digitale documenten (PPT) waarop je kan noteren tijdens de workshop. 

Opmerking: van deze workshop zal een video opname gemaakt worden. Dit is enkel voor interne kwaliteitsdoeleinden, en de beelden zullen niet publiek gemaakt worden.

Je krijgt:

  • 30 minuten uitleg (live; met PPT met visuele beelden) over neurotransmitters en welke nutriënten deze kunnen verhogen; je kan ondertussen mondeling of via chat reageren
  • 15 minuten over hoe je ACT kan gebruiken om met moeilijke gevoelens en gedachten om te gaan aan de hand van oefeningen die je kan meedoen
  • 15 min. voor vragen en opmerkingen

Achteraf krijg je de oefening om afstand te nemen van gedachten op audio digitaal doorgestuurd.

Trainer

De workshop wordt gegeven door Sara Bosman, de oprichtster en opleidingshoofd van de ACT Academie. Zij is gecertificeerd in nutritionele psychologie door de John F. Kennedy University met een erkenning door de American Psychological Association (APA).

Datum en tijdstip

Het interactieve webinar gaat door op zaterdag 11 april van 13u tot 14u.

Kostprijs

De kostprijs van het interactieve webinar is 30 euro. Vanwege de korte termijn tot de startdatum is onmiddellijke betaling na de inschrijving nodig. Let op: na inschrijving is er geen verplaatsing of annulatie mogelijk vanwege de hoge administratieve en logistieke kosten daarvan.

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie