Workshop creatieve hopeloosheid en komen tot de kernpijn

Datum(s): 9 november 2017 van 10u00 tot 17u00

Op 9 november gaan we verder in op radicale acceptatie en exposure aan psychische pijn. Een probleem bij acceptatie is dat we vaak slechts blootstellen aan “oppervlakkige” pijn. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar de dieper liggende existentiële pijn. De diepste angst van een persoon met hypochondrie is immers niet het opmerken van tintelingen in de vingers of een hartslag die overslaat. Meestal gaat dit over een onderliggende doodsangst. Een persoon met OCD heeft bijvoorbeeld wel schrik om brand te stichten, maar het is belangrijk om dieper te gaan en te komen bij bijvoorbeeld een angst voor afwijzing. Deze existentiële pijnen gaan vaak over angst voor afwijzing (er niet bij horen), eenzaamheid, fysieke pijn, verlies en de dood. Deze pijnen zijn zeer algemeen, we kennen ze allemaal.

Hoe breng je je cliënt nu bij die dieperliggende pijnen? Je krijgt een voorbeeld hiervan te zien door een demonstratie van de trainer. Nadien oefenen cursisten in kleine groepjes om de cliënt -met veel mededogen- bij de diepste existentiële pijn te brengen.

Thema’s die hierbij nog aan bod komen zijn:

  • het inbrengen van hartsboodschappen, intens en écht aanwezig zijn in de werkrelatie;
  • hoe als hulpverlener niet meegesleept worden met de pijn van cliënten;
  • de efficiëntie van traagheid in therapie.

Data

9 november 2017 van 10u00 tot 17u00

, van 10u00 tot 17u00

Locatie

JOC Mortsel
Lusthovenlaan 10
2640 Mortsel
meer info en plannetje »

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie