Kennismakingsworkshop voedingspsychologie

Datum(s): 5 mei 2020 van 10u00 tot 17u00

BELANGRIJKE MEDEDELING: deze workshop vervangen door de online kennismakingsworkshop voedingspsychologie & ACT met terugkomsessie en trial-kit aminozuren. 

Voedingspsychologie of nutritionele psychologie is de wetenschap van het effect van voedingsstoffen op je stemming, je emoties, je manier van denken en je gedrag. Hoe je je voelt, je manier van denken en je gedrag worden sterk beïnvloed door je eetpatroon. Maar hoe zit dit verband precies ineen en hoe leg je dit uit aan je cliënten? Waar moet je dan juist op letten als je iemands eetpatroon wilt veranderen? En hoe kun je iemand ondersteunen bij die verandering? Deze down-to-earth opleiding is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten rond optimale voeding voor je psychische en lichamelijke gezondheid en leert je hoe je hiermee kan omgaan in de praktijk.

Inhoud:

  • de plaats van de voedingspsychologie binnen de gezondheidszorg
  • het onderzoek naar het effect van voeding of psychisch welzijn
  • wat is het effect van je bloedsuikerspiegel op je stemming, energie, concentratie en geheugen?
  • wat is er zo verslavend aan de snelle koolhydraten in snoep, brood, pasta, witte rijst en aardappelen?
  • hoe geraak je van een suikerverslaving af?
  • hoe wordt de aanmaak van neurotransmitters beïnvloedt door voeding?
  • wat is een gezond voedingspatroon?

Voor wie?

De opleiding is gericht op hulpverleners die principes uit de voedingspsychologie willen toepassen voor zichzelf en/of voor cliënten. Je krijgt concrete handvatten om onmiddellijk aan de slag te gaan in de praktijk. Er is geen vooropleiding vereist.

Particulieren die enerzijds ervaringsgericht aan de slag willen en anderzijds een theoretische interesse hebben zijn ook welkom. Contacteer de trainer (sara@act-academie.be) om te kijken of je kan deelnemen.

Trainer

De workshop wordt gegeven door Sara Bosman, de oprichtster en opleidingshoofd van de ACT Academie en is gecertificeerd in nutritionele psychologie door de John F. Kennedy University met een erkenning door de American Psychological Association (APA).

Data en dagindeling

De workshop start om 10u en eindigt om 17u00.

Locatie

Domein Menas
Blekkervijverstraat 20
9880 Sint-Maria-Aalter
meer info en plannetje »

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie