Kennismaking met Acceptance and Commitment Therapy

workshop + webinar ACT (derde generatie gedragstherapie)

Datum(s): 4 juli 2022 van 10u00 tot 17u00

Doelstelling

Deze kennismaking met ACT behandelt de basisprincipes van het ACT-model en laat je aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen ondervinden hoe snel de technieken uit dit model kunnen leiden tot belangrijke inzichten en veranderingen.

Je leert ACT-technieken die je meteen kan inzetten in individuele of groepsbegeleidingen en krijgt veel oefeningen voor cliënten mee.

Voor wie?

Deze ‘workshop + webinar’ richt zich tot hulpverleners die willen kennismaken met Acceptance & Commitment Therapy. Dit kunnen professionelen uit de gezondheidszorg van de eerste, tweede of derde lijn zijn.

Wat is Acceptance and Commitment Therapy (ACT)?

Acceptance and Commitment Therapy (kortweg ACT) is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie. ACT biedt concrete technieken aan om:

  • om te gaan met moeilijke gevoelens, gedachten en lichaamssensaties
  • je in contact te brengen met wat je écht wil doen met je leven (waarden) los van angsten, laag zelfbeeld, ziekte en pijn, rouw, verslaving, depressie etc.
  • haalbare doelen te stellen en er daadkrachtig voor te gaan ook al denk je dat je ‘het niet kan’

Wil je meer weten over ACT, lees dan de pagina Wat is ACT?

Inhoud – werkwijze – tijdsinvestering

De kennismaking bestaat uit 2 onderdelen en heeft een tijdsinvestering van 18u in totaal.

Het grootste deel van de theorie verwerk je vooraf aan de opleiding op je eigen tempo aan de hand van de video’s (+ slides en bijlagen van het webinar). Je doet de eerste ervaringsgerichte ACT-oefeningen en maakt hier thuisopdrachten rond. Dit materiaal is vanaf nu beschikbaar (wanneer je betaling volledig in orde is/KMO-proedure volledig afgewerkt). Daardoor kunnen we op de interactieve dag extra praktijkgericht werken.

Interactieve online workshop

Tijdens deze dag leer je verder ACT kennen op een ervaringsgerichte manier. Er worden regelmatig oefeningen gedaan in kleine groepjes waarbij je feedback kan krijgen van de trainer.

Data workshop

Dag 1-2: video’s van het Webinar met huiswerkopdrachten (te volgen vanaf nu: na volledige betaling van het inschrijvingsgeld/storting KMO-portefeuille) (trainer Sara Bosman).
Dag 3: De interactieve workshop gaat door op 4 juli van 10u tot 17u. Deze dag is tevens de start van de basisopleiding ACT.

Subsidies & accreditaties

Deze workshop is subsidieerbaar met KMO portefeuille; je kan hiervoor kiezen tijdens de registratie.

Locatie

ACT Academie Ranst
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Trainer

Sara Bosman is de trainer van de interactieve dag en in het webinar vooraf.

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie