Jongeren en verfrissende technieken (8 dagen, met 3 dagen all-in formule)

(laatste editie)

Datum(s): 22 apr, 20 mei, 21 mei, 22 mei en 23 mei 2019

In deze achtdaagse vervolgopleiding leer je de eigenheid kennen van het werken met ACT bij jongeren. Je maakt kennis met verschillen verfrissen technieken om flexibel met ACT aan de slag te gaan. Bovendien verstrekt deze cursus meer dan enkel een zuivere psychotherapeutische visie, maar wordt er ook een nieuwe insteek aangeboden om psychische klachten te analyseren en te behandelen, namelijk de voedingspsychologie.

  1. ACT bij jongeren
  2. Vergroot je impACT met creatieve technieken
  3. De ACT-matrix
  4. Voedingspsychologie en ACT (4 dagen)
  5. Slaapproblemen en depressie
  6. Wetenschappelijk onderzoek naar ACT, mindfulness en compassie met aansluitend receptie en mogelijkheid om een intervisiegroepje op te starten

Aangezien onderdeel 1-3 en onderdeel 4 aaneensluitende dagen zijn kan je op locatie overnachten. Het onderdeel voedingspsychologie is ‘all-in met overnachting ter plaatse’. Van 20 tot 23 mei kan je op de locatie (van de laatste 3 workshops) Hof Van Zevenbergen overnachten.

Voor wie?

Deze module is gericht op hulpverleners die eerder de 6-daagse ACT-basisopleiding hebben gevolgd of reeds vergelijkbare kennis en ervaring hebben met ACT.  Deze module is uiterst geschikt voor hulpverleners die werken met jongeren of voor hen die interesse hebben in een nieuwe set van verfrissende technieken. Een uitgesproken interesse in het wetenschappelijk domein van de voedingspsychologie is een plus. Deelnemers hebben interesse in het wetenschappelijk domein van de voedingspsychologie.

Doel van deze workshop

Na deze 8 dagen ken je de eigenheid van het werken met ACT bij jongeren en heb je verscheidene nieuwe technieken aangeleerd die goed aansluiten bij deze doelgroep.

Je hebt ook door een andere bril leren kijken naar psychische klachten. Je herkent de fysiologische factoren die bijdragen tot het ontstaan en in stand houden van psychische klachten en kan hieromtrent een behandeling opstarten of ondersteunen.

Werkwijze

Deze module bestaat uit een theoretisch gedeelte en een deel waarin je ervaringsgericht werkt. Je neemt regelmatig het cliëntperspectief in om te ervaren hoe krachtig deze technieken en modellen kunnen zijn.

Ook het opleidingsonderdeel met betrekking tot voedingspsychologie is gedeeltelijk theoretisch en zal bestaan uit heldere en concrete uitleg. We starten vanaf nul, dus je hoeft geen voorkennis te hebben. We werken met beeld- en videomateriaal om alles levendig te maken. Je krijgt handige tips & tricks waarmee je onmiddellijk aan de slag kan gaan. Dit opleidingsonderdeel gaat door in retraitevorm (all-in formule) zodat je zelf de voordelen zal ervaren van lekkere en gezonde voeding die je bloedsuikerspiegel constant houdt.

Tijdsinvestering

De module bestaat uit vier workshopdagen die lopen van 10u tot 17u.

De module voedingspsychologie gaat door van maandagavond 22 april 2019 tot donderdagavond 25 april 2019 in retraitevorm.

Data

22 apr, 20 mei, 21 mei, 22 mei en 23 mei 2019

Dagindeling opleidingsonderdeel voedingspsychologie

Je arriveert maandagavond 22 april 2019 tussen 17u30 en 21u30. De avondmaaltijd maakt nog geen deel uit van de opleiding.

De deelnemers worden in drie groepen verdeeld en elke groep bereidt samen met de kok één ontbijt, één lunch, één avondmaaltijd en één laat-avond snack (over de verschillende dagen heen). Op deze manier leert men typische kookinstrumenten, bereidingswijzen en recepten ervaringsgericht kennen. Er is altijd vegetarische, gluten- en zuivelvrije voeding beschikbaar. Indien je nog andere specifieke dieetwensen hebt, mag je zelf vervangende producten meebrengen.

8u kookworkshop ontbijt groep 1
8u30 samen ontbijten
9u30 tot 12u opleiding in groep
12u kookworkshop lunch groep 2
12u45 tot 13u30 samen lunchen
14u tot 16u30 opleiding in groep
16u30 kookworkshop avondmaaltijd + snack
17u30 samen eten
18u30 vrije tijd

De laatste maaltijd gebruiken we samen op donderdagavond 25 april 2019, en we sluiten af om 18u30.

Locatie

De module ‘voedingspsychologie & ACT’ wordt op Domein Menas te Sint-Maria-Aalter (25 km ten noordwesten van Gent) georganiseerd.

20 mei: Den Boomgaerd te Ranst (zuidoostelijk van Antwerpen)

21-23 mei: Hof Van Zevenbergen te Ranst

Gerelateerde opleidingen

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie