Interactieve online workshop: angst, depressie en slaapklachten aanpakken met voeding

Interactieve online workshop (3 uur, max. 15P)

Datum(s): 25 april 2020 van 10u00 tot 13u00

Je kan slaapproblemen en psychische klachten zoals angsten en depressieve gevoelens aanpakken met voeding. Je voedingspatroon veranderen is gemakkelijk gezegd maar niet eenvoudig gedaan. Daarom focussen we op verschillende technieken die dit wel haalbaar maken. 

Dit is het domein van de voedingspsychologie: een wetenschappelijk domein waar we een aantal lichamelijke processen herstellen met voeding, voedingspatroon en/of specifieke voedingsstoffen om je psychisch en lichamelijk beter te voelen.

Doel

In deze interactieve workshop ga je angsten, depressieve gevoelens en slaapproblemen aanpakken met voeding. Je gaat meteen aan de slag om je voedingsgewoonten te veranderen en je leert  technieken kennen waarmee deze verandering haalbaar wordt.

  • Je leert hoe je via het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel je stemming, angsten en slaap kan verbeteren
  • Je leert hoe neurotransmitters mee je stemming, stressniveau en slaap beïnvloeden.
  • Je leert hoe je met specifieke nutriënten de aanmaak van neurotransmitters kan verbeteren.
  • Je leert ACT kennen via een leuke oefening die je kan meedoen.
  • Je leert één ACT-techniek aan om met piekergedachten om te gaan. ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een vorm van gedragstherapie die je kan helpen omgaan met angsten, slaapklachten en piekeren.

Voor wie?

Deze online workshop is enkel bedoeld voor particulieren die voor zichzelf aan de slag willen gaan met angst, depressieve gevoelens, futloosheid, energieproblemen of slaapklachten.

Als professional kan je inschrijven voor de workshop voedingspsychologie & ACT van een hele dag.

Werkwijze

  • dit is een interactieve workshop die je online kan volgen via Zoom.
  • we leggen 2 biologische mechanismen uit die je op korte termijn kan herstellen waardoor angsten, depressieve gevoelens en slaapproblemen kunnen verbeteren
  • we werken met een powerpointpresentatie en je kan ondertussen vragen stellen
  • je leert ACT kennen via oefeningen die je meedoet (op jezelf) tijdens de workshop.

Je ontvangt een drietal dagen vooraf aan het webinar een link naar de digitale documenten (PPT) waarop je kan noteren tijdens het webinar. Je kan op voorhand testen of je vlot binnen geraakt in de “zoom kamer”. Het is essentieel om vooraf je geluid te testen want we starten stipt. Je bent zelf verantwoordelijk om tijdig de technische aspecten in orde te brengen; je kan dit vooraf testen via de link die je krijgt.

Achteraf krijg je een aantal documenten en een audio-oefening digitaal doorgestuurd.

Individuele begeleiding

Je kan deze workshop combineren met een individueel advies van Marleen, de trainster van deze workshop. Je kan hiervoor kiezen tijdens de inschrijving. Na de workshop leg je de afspraak bij Marleen vast (marleen@act-academie.be). 

Trainer

De workshop wordt gegeven door Marleen Verschroeven, diëtiste met specialisatie in de voedingspsychologie & ACT.

Data en tijdstip

De interactieve workshop gaat door op zaterdag 25 april van 10:00 tot 13:00.
De individuele consultatie spreek je in onderling overleg af met Marleen. Zij geeft ook online consultatie en werkt overdag en in de vroege avonduren op afspraak.

Kostprijs

De kostprijs van deze interactieve workshop is 77 euro.
Er kan niet met KMO betaald worden en er worden geen aanwezigheidsattesten (of andere administratieve attesten) uitgereikt.
Indien je inschrijft voor de workshop én de individuele consultatie bij Marleen bedraagt de kostprijs 125 euro.

Opmerking

Er is een grote overlap met vorige webinars immuniteit verbeteren met voedingspsychologie & ACT en omgaan met angst. Indien je deze beiden hebt gevolgd, schrijf je je best niet in voor deze workshop.

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie