2-daagse rond compassie

Datum(s): 20 okt en 21 nov 2017, van 10u00 tot 17u00

Op deze dagen worden er compassie-vaardigheden ingeoefend en leer je met meer vriendelijkheid op anderen en op jezelf te reageren. Professionals leren tevens deze over te brengen aan de client en te integreren in de houding als therapeut.

Compassie is een belangrijk onderdeel van ACT, dat direct verband houdt met de zes kernprocessen. De meesten van ons hebben een zeer strenge innerlijke criticus. We zijn zelfs bang om deze — vaak ronduit gemene — stem links te laten liggen omdat we denken dat we onszelf dan niet meer gemotiveerd krijgen om “vooruit te komen”. Uit onderzoek blijkt echter het tegengestelde! Niet zelfkritiek, maar een houding van ‘vriendelijkheid voor jezelf’ motiveert om — waardevolle — actie te ondernemen.

Voor professionals: Compassie vaardigheden ondersteunen dus (via acceptatie) het commitment-stuk in ACT. Ze zijn vaak het missende element voor cliënten die moeizaam vooruit gaan en voor mensen met chronische problematieken.

Doelgroep

Deze workshop is gericht op hulpverleners en particulieren die een basiskennis van ACT hebben, en bijvoorbeeld een 6-daagse opleiding, 8 weken cursus of een vergelijkbare ervaring hebben gevolgd.

Data

20 okt en 21 nov 2017, van 10u00 tot 17u00

Wanneer je de eerste cursusdag niet aanwezig kan zijn, is dit geen probleem. Wanneer je dit tijdens je inschrijving meldt, is het mogelijk om kosteloos deel te nemen aan een inhaalsessie voor de start van de tweede cursusdag. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Je kan je ook opgeven voor een editie in kleine groep bij één van onze co-trainers.

Locatie

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst
meer info en plannetje »

Overnachting

Indien je dit samen volgt met de 2-daagse workshop rond de therapeutische relatie, die aansluitend doorgaat 19 oktober en 20 november, dan kan je kiezen voor overnachting op 19 oktober, of twee overnachtingen op 19 oktober en 20 november. Let wel: kies bij slechts één van de twee workshops de overnachting om dubbele betaling te vermijden!

Deurmat

Over ACT Academie

ACT Academie biedt (kortdurende en langere) opleidingen, cursussen, workshops en individuele therapie gebaseerd op derde generatie gedragstherapie en voedingspsychologie voor professionals, particulieren en bedrijven

Contact

ACT Academie BVBA
Massenhovensesteenweg 95
2520 Ranst
0468 34 54 92 (bereikbaar op ma. en vrijd. 10:30-15:00)
info@act-academie.be

ACT Academie
Centrum voor Voedingspsychologie