ACT Academie Medewerkers

De ACT Academie werd opgericht door Sara Bosman. Zij werkt samen met verschillende opgeleide trainers en therapeuten. Op deze pagina stellen we ons graag even aan je voor.

Sara

Sara Bosman

Oprichter ACT Academie

Ik ben psycholoog (sinds 2000) en gedragstherapeut. In 2004 heb ik mindfulness leren kennen en in 2006 ACT.

Mijn persoonlijke leven werd erg geraakt door mindfulness en ACT. Door ACT (én met behulp van ACT) heb ik een aantal erg belangrijke beslissingen gemaakt (bv. het krijgen van kinderen, het oprichten van een zelfstandige praktijk), hou ik mij minder bezig met piekeren e.d. en ben ik dus fan voor het leven 😉

Sindsdien werk ik zowel individueel als in groepsverband met beide modellen. Ik heb 5 wereldcongressen ACT gevolgd en blijf me bijscholen o.a. door jaarlijks meerdaagse workshops bij internationale ACT-trainers te volgen. Sinds 2009 geef ik zelf training in ACT aan hulpverleners. In 2012 heb ik de ACT Academie opgericht. We geven zesdaagse basisopleidingen in ACT in ziekenhuizen, centra geestelijke gezondheidszorg e.d. (in-huis), open opleiding en verdiepingsworkshops (zoals de therapeutische relatie, compassie,…).

Ik heb een groepspraktijk te Ranst (en te Edegem) waar ikzelf voornamelijk werk met angstklachten (waaronder piekeren), depressie, vermoeidheid, burnout, CVS en stress.

In 2014 schreef ik onder redactie van Jacqueline A-Tjak, het hoofdstuk “ACT bij angst” in het boek ‘Acceptance & Commitment Therapy. Theorie en praktijk.’

Mijn missie is om anderen (leken én hulpverleners) mee te laten genieten en profiteren van wat deze vaardigheden en levenshouding te bieden hebben.

Ik ben telefonische bereikbaar op het nummer 0486/61.76.25 of per mail via sara@act-academie.be

foto Tamara

Tamara Rutten

Psycholoog en administratief medewerker

Binnen ACT Academie kan je bij mij terecht voor individuele psychologische begeleiding en administratieve vragen. In 2015 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit Gent, waar ik mijn eerste kennismaking met de principes van ACT gehad heb. Ik heb mij hierna er steeds verder in kunnen verdiepen en momenteel pas ik het toe bij mijn werk als psycholoog binnen ACT Academie en een pijnrevalidatieteam in Nederland.

De grootste openbaring voor mij was wat ACT voor mij persoonlijk kon betekenen. Het draait niet alleen om het helpen van anderen maar ook van mijzelf. Ik heb hierdoor ingezien dat het oké is om wat vriendelijker te zijn voor mijzelf, en pluk hier nog dagelijks de vruchten van.

Ik ben bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 16.00 (telefonisch op het nummer 0468/34.54.92 en per mail via tamara@act-academie.be).

Tine

Tine Van den Berghe

Trainer 8-weken ACT cursus Wijnegem - pedagoog - integratief therapeut

Als afgestudeerd onderwijspedagoge (KULeuven, 2009), voelde ik al snel dat mijn passie vooral lag bij sociaal-emotionele ontwikkeling en psychisch welzijn. Ik volgde diverse bijscholingen en een 4-jarige integratieve opleiding tot psychotherapeute. Ik raakte geïntrigeerd door meditatie en mindfulness, en ontdekte ACT.

Ik werkte 6 jaar in een CLB maar koos intussen voor een pad als voltijds zelfstandig therapeute. In 2017 richtte ik de Leefwijzer Academie op en sindsdien heb ik ook een eigen praktijk in Sint-Job-in’t-Goor.

Voor de ACT Academie geef ik op woensdag individuele therapie in de groepspraktijk te Ranst. Daarnaast geef ik ook de 8-weken training in groepen te Wijnegem.

Je kan me rechtstreeks contacteren op het nummer 0486/25.75.74 of via mail: tine@act-academie.be

foto Tim

Tim Vanturenhout

Stagiair

Ik ben een laatstejaarsstudent Toegepaste Psychologie en loop momenteel stage bij de ACT Academie. Zelf ben ik al een tijd op eigen initiatief bezig met meditatie en mindfulness, als manier om druk van de ketel te halen en terug te focussen op wat belangrijk is. Ook staat zelfontwikkeling bij mij centraal. Deze waarden worden zeer goed onderbouwd binnen ACT. Verder is ACT voor mij ook een mooie blauwdruk om mijn basis te verstevigen en hierop verder te bouwen, uit je comfort zone te treden en te groeien als mens. “I am the master of my fate. I am the captain of my soul.”

Ik ben te bereiken op het e-mailadres: tim@act-academie.be

saartje

Saartje De Cock

Trainer 8-weken ACT cursus Merelbeke en Ninove

Ik ben psycholoog (2009), psychodiagnosticus (2012) en gedragstherapeut (2015, allen Universiteit Gent). Ik leerde ACT kennen in 2011 toen ik de basisopleiding bij de ACT Academie bij Sara volgde. Deze opleiding maakte mij onmiddellijk enthousiast om zelf aan de slag te gaan.

In 2011 startte ik een groep ACT bij verslaving (alcohol en medicatie) in het psychiatrisch ziekenhuis Sint Franciscus in Zottegem. Sinds 2014 werk ik ook met ACT in een privépraktijk te Zottegem (www.krachtpunt.be) voor angst, dwang, depressie en burn-out. Deze rijke ervaring zorgde ervoor dat ik echt gebeten werd door ACT. Ik verdiepte me in literatuur en volgde een workshop rond RFT (theoretische achtergrond voor ACT). Het stimuleerde me ook om de tweedaagse rond de therapeutische relatie bij de ACT Academie te volgen. Deze ervaring raakte mijn persoonlijk leven en zorgde ervoor dat ik veel milder werd voor mezelf. Dit liet me toe als therapeut nog ervaringsgerichter te werken en nog meer mindfulness in de sessies te implementeren.

Momenteel ben ik ook privé werkzaam in het Therapiehuis te Sint Denijs Westrem (www.therapiehuissdw.be) en geef de 8-weken ACT-cursus in Merelbeke en Ninove voor ACT Academie. Ik ben te bereiken per mail: saartje@act-academie.be

kizzy IMG_2691 (2)

Kizzy Van Gansen

Trainer 8-weken ACT cursus Lier

Ik ben opgeleid tot klinisch psychologe ( KULeuven 2001) en relatie- en gezinstherapeute (Kern 2008). Bij de ACT Academie geef ik 8-weken ACT-cursussen te Lier.

Gedurende 11 jaar werkte ik binnen de strafinrichting te Merksplas waar ik veel ervaring opdeed in het werken met mensen met een complexe psychiatrische problematiek al dan niet in combinatie met verslaving.  Sinds enkele jaren werk ik 70% in het AZ Sint-Jozef te Malle.  Hier begeleid ik mensen welke opgenomen zijn omwille van angst, depressie, burn-out, relatiemoeilijkheden, suicidaliteit,… Daarnaast deed ik eveneens ervaring op in het werken met mensen met een oncologische problematiek. In 2004 startte ik mijn eigen praktijk te Kessel waar ik individuele therapie en relatietherapie aanbied.

Doorheen de jaren bleef ik me steeds bijscholen. Zo volgde ik o.a. in 2011 bij Edel Maex de 8-weken mindfullnes, waarna ik me een tijdje toegelegd heb op zenmeditatie.  In 2013 kwam ik voor het eerst in contact met ACT en volgde ik sindsdien de opleiding tot ACT-therapeut en een stage om ACT-trainer te worden.

Mijn opleidingen en mijn werk hebben me steeds veel voldoening gegeven en dragen mee bij tot heel wat kwaliteit in mijn leven!

Ik ben bereikbaar op 03/480.08.80 of via mail: kizzy@act-academie.be

Anouk

Anouk Schuermans

Trainer 8-weken ACT cursus Ranst

Ik ben master in de klinische psychologie, afgestudeerd aan UGent in 2013 en ben bezig met de 4-jarige opleiding gedragstherapie. Voor de ACT Academie geef ik 8-weken cursussen -in kleine groepjes- in de groepspraktijk te Ranst.

Ik heb ervaring in het werken met (jong)volwassenen met verscheidene klachten, voornamelijk angst- en stemmingsstoornissen, in een privépraktijk in het Gentse. In de Hersenletselpraktijk te Gent begeleidde ik als klinisch psychologe mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en deed ik diagnostiek rond dementie, ADHD, etc.

Dankzij ACT kan ik mijn cliënten niet alleen beter begeleiden, maar is ook mijn eigen leven in positieve zin veranderd.

Ik ben bereikbaar op het nummer 0474/33.04.87 of per mail via anouk@act-academie.be

Joris Corthouts

Trainer 3-daagse 'RFT'

Ik ben in 1999 als psycholoog en in 2004 als gedragstherapeut afgestudeerd. Ik werk in het Psychiatrisch Centrum St. Hiëronymus te St. Niklaas als afdelingspsycholoog en zorgprogrammaverantwoordelijke binnen het Zorgprogramma Psychosezorg.

Door jarenlange zelfstudie en het volgen van workshops en opleidingen tracht ik me verder te specialiseren in functioneel contextualisme en in psychose. Door deze bagage ben ik reeds een aantal jaren actief als gastspreker binnen de post academische opleiding Gedragstherapie en geef ik regelmatig workshops rond ACT en RFT. Ik schreef een hoofdstuk over psychose in A-Tjak (2015) Acceptance & Commitment Therapy: Theorie en praktijk (tweede, herziene druk) en poog via mijn deelname aan het bestuur van ASBCBeNe en ISPSNederlandVlaanderen een groter draagvlak en toepassingsgebied te creëren voor functioneel contextualisme (onder andere bij psychose) in het Nederlandstalige gebied. Je kan me bereiken via mijn LinkedIn-profiel: www.linkedin.com/in/joriscorthouts1975

Voor de ACT Academie geef ik workshops rond Relational Frame Theory.

foto-sofie2

Sofie Maerevoet

Trainer 2-daagse 'Therapeutische relatie'

Ik ben psychologe en gedragstherapeut. Ik heb een jarenlange ervaring in ACT en mindfulness en geef hierin cursussen te Mechelen (www.timetoact.be).  Ik werk in de groepspraktijk PsychologenAssociatie te Mechelen (tel.: 0495/83 74 16).

Daarnaast geef ik samen met Sara Bosman de experiëntiële tweedaagse workshop voor (half-) gevorderden.

 

foto ellen

Ellen Excelmans

Trainer 'ACT en verslaving'

Ik ben psycholoog (KULeuven, 2000) en gedragstherapeut (KUleuven, 2005) van opleiding.  Ik ben erkend supervisor binnen de VVGT en leerde ACT kennen in 2005 toen Steve Hayes een introductieworkshop voor de VVGT gaf.  Sindsdien volg ik regelmatig workshops bij (internationaal) erkende ACT-trainers en pik ik elk jaar het wereldcongres mee.  Sinds 2012 ben ik ook bestuurslid van de nederlandstalige chapter van de ACBS.

Momenteel werk ik in mijn privé-praktijk De Braam te Heist op den Berg en op de PAAZ-afdeling van Sint-Vincentius te Antwerpen waar ik in sta voor de groep problematisch middelengebruik.  Ik integreer hier ACT in mijn therapeutisch werk; dit zowel op individuele als groepsbasis.  In mijn privé-praktijk kan je je online aanmelden via www.debraam.be/contact of telefonisch (015/23 02 29) op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9 en 10 uur of op dinsdag en donderdagavond tussen 18 en 19 uur.

Voor de ACT Academie geef ik de workshop ACT en verslaving.

foto Carla

Carla De Smedt

Intervisor - psychiater groepspraktijk Anthe

Ik ben psychiater en gedragstherapeut. Ik werk in de groepspraktijk Anthe te Kontich (tel.: 03/451 09 60, www.anthe.be). Ik heb me bijgeschoold in mindfulness en ACT. Ik heb bijzondere interesse voor angstproblemen, assertiviteitsproblemen en burnout.

Tinne Deboel

ACT-trainer 'ACT en psychiatrie'

Ik ben psychologe en gedragstherapeute. Momenteel ben ik werkzaam in een residentiële afdeling van het OPZ Geel. Binnen mijn functie begeleid ik mensen met een combinatie van langdurige psychiatrische en sociale problemen met behulp van ACT. Daarnaast heb ik daar ook een privépraktijk.

Binnen ACT Academie geef ik de Workshop “ACT en psychiatrie”.